Ivo Valenta: Covidová totalita ve Francii – naprostý absurdistán

08.08.2021 16:49 | Komentář

Evropa se vydává cestou směrem k covidové totalitě. A Francie stojí v čele tohoto tažení. Zavedení povinných covid pasů zde totiž dal zelenou dokonce i tamní ústavní soud.

Ivo Valenta: Covidová totalita ve Francii – naprostý absurdistán
Foto: Synot
Popisek: Ivo Valenta, emeritní slovácký senátor

Od příštího týdne se tak bude muset každý zákazník restaurace, baru či kavárny po celé Francii povinně prokázat očkováním, prodělanou nemocí nebo negativním testem. Dochází zde k legální segregaci zákazníků. Francie tak dělí (nejen) své občany na ty, kteří podlehnou tlaku covidové lobby, a za odměnu budou moci jít na pivo nebo dobrou večeři, a na ty, kteří ze svobodné vůle odmítnou očkování či testování, a proto jim budou gastronomické požitky nadobro zapovězeny.

Prý jde o rozumný kompromis mezi svobodami jednotlivce a ochranou veřejného zdraví Jenže to není zdaleka vše. Tamní soud současně dospěl k závěru, že izolace člověka se skutečně prokázaným onemocněním Covid-19 není nutná, vhodná ani přiměřená! Podtrženo – sečteno - zakazovat zdravým lidem chodit do hospody bez covid pasu je přiměřené, ale nařídit karanténu skutečně nemocnému člověku je za hranou.

Jsem sám, komu to připadá přitažené za vlasy?

Nedělám si iluze o naší vládě, nesmyslů jsme tu už zažili dost, nicméně chci věřit tomu, že se podobným nesmyslem alespoň do voleb inspirovat nestihne a po nich už k tomu nebude mít příležitost.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…