Ivo Valenta: Další falešné naděje

20.02.2021 15:49

Obchody zůstanou i v pondělí zavřeny. Veškerá očekávání prodejců i zákazníků byla předčasná.

Ivo Valenta: Další falešné naděje
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Obchody s hračkami, elektronikou, domácími potřebami a dalším zbožím se od pondělka neotevřou. Přitom ještě v úterý jejich majitelé a provozovatelé slyšeli z úst zástupce vlády, že by otevření těchto prodejen epidemii nijak nezhoršilo.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Obchodníci se nadšeně chystali na provoz, tiskli letáky a podobně – doufali, že se konečně opět odrazí ode dna. Jenže naděje, které dostali, byly opět falešné. Ano, vím, že epidemie není stále na ústupu a situace není jednoduchá. Vím, že je zde stále vysoký počet lidí, nakažených koronavirem. Donekonečna ale likvidovat ekonomiku a živnostníky přece není možné! Navíc při veškerém respektu k nemoci si opravdu nemyslím, že právě v hračkářstvích, domácích potřebách a dalších menších obchodech dochází k masívní koncentraci osob.

Rozhodně nejde o tak velké prostory, aby se v nich nedal snadno korigovat počet osob a dbát na to, zda dodržují stanovená opatření. Tento krok vlády dlouhodobě kritizuji. Vím, že se mnou bude spousta z vás opět polemizovat, nicméně trvám na tom, že zavření podobných provozoven je naprosto zbytečné a neúčinné, a že by jejich otevření veřejnosti na šíření pandemie nemělo žádný vliv.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty