Ivo Valenta: Kolik lidí zemřelo a zemře kvůli proticovidovým opatřením?

17.04.2021 15:49

Podobné statistiky se bohužel nevedou. Nemám teď na mysli pouze seniory, kteří zemřeli například steskem po svých blízkých, se kterými se nemohli setkávat, ani osoby, které si vzaly život v důsledku psychických problémů, které vygradovaly následkem ztráty práce, krachu podnikání apod.

Ivo Valenta: Kolik lidí zemřelo a zemře kvůli proticovidovým opatřením?
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Jsou tu i další účty. Na pandemii covidu doplatily spousty pacientů se zcela odlišnými diagnózami. Potvrzují to opakovaně lékaři napříč celou zemí. Preventivní péče byla fatálně zanedbána a místy vlastně ani neexistovala. Jedná se také o oblast onkologických a kardiovaskulárních chorob, kde jsou dopady tragické a plně se projeví až po odeznění pandemie.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Lidé navíc k lékařům nechodili ani v případě, kdy problémy měli – jednoduše se báli, že budou zdravotníky obtěžovat. Další se obávali toho, že se právě v nemocnici nakazí covidem.

Škody jsou nevratné – řada pacientů se efektivní péče bohužel nedočkala. Navíc minimálně o 50 procent klesl počet „odložitelných“ zákroků, což taktéž nezůstane bez dopadů. K lékařům nyní chodí pacienti s již prodělaným, včas neošetřeným infarktem. Tito lidé nedostali včas akutní ani následnou léčbu, což výrazně zhoršuje jejich prognózy do budoucna.

K tomu navíc musíme přidat absolutní utlumení sportovních aktivit, které jsou v rámci prevence a posilování imunity u dětí i dospělých nenahraditelnými.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …