Jan Urbach: Americká armáda může volně vstupovat do Maďarska

18.07.2019 17:36

Maďarský úřední věstník včera zveřejnil vládní nařízení podepsané premiérem Viktorem Orbánem, které umožňuje od čtvrtka 18. července ozbrojeným silám USA volný pohyb po území Maďarska včetně jeho vzdušného prostoru.

Jan Urbach: Americká armáda může volně vstupovat do Maďarska
Foto: Facebook
Popisek: Americká armáda v Komárně

Týká se to také armádní techniky – dopravní i bojové, komunikačních zařízení a také zbraní a střeliva. Zvláštní povolení vlády budou Američané potřebovat v případě vojenského cvičení mimo objekty ministerstva obrany a úkoly, plněné v civilním oblečení. Vládní nařízení je důsledkem mezivládní dohody mezi Maďarskem a USA o obranné spolupráci ze 4. dubna t.r.

Podobnou smlouvu se Spojené státy snaží uzavřít i s dalšími státy regionu. Ačkoli byla připravována také se Slovenskou republikou, vládní záměry narazily na tvrdý odpor Slovenské národní strany a jejího lídra, předsedy parlamentu Andreje Danka. V případě Česka se informace na toto téma na veřejnosti neobjevily.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…