Jan Urbach: Do ukrajinských voleb prezidenta vstoupila kontrarozvědka

23.02.2019 16:10

Ukrajinská civilní kontrarozvědka (Služba bezpečnosti Ukrajiny, SBU) oznámila, že byla odhalena „pyramida“ kupování hlasů v nadcházejících prezidentských volbách ve prospěch „konkrétního kandidáta“ a prohlásila, že za touto akcí stojí Rusko.

Jan Urbach: Do ukrajinských voleb prezidenta vstoupila kontrarozvědka
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Podle sdělovacích prostředků proběhly před tímto oznámením prohlídky v kancelářích volebních týmů Julije Tymošenkové. Podle Generální prokuratury bylo prohledáno více než pět desítek prostor po celé Ukrajině.

„Pyramidu“ měl podle SBU řídit jeden z členů parlamentní frakce Tymošenkové a pokrývala celou volební soustavu až po volební okrsky, kde měli být přesvědčováni voliči k odevzdání hlasu konkrétnímu kandidátovi. Činnost struktury měla být zahájena v listopadu loňského roku.

Kontrarozvědka tvrdí, vše bylo financováno „špinavými penězi“ a do všeho byli zapojeni občané Ruska a cizinci, kteří v minulosti pracovali ve volebních kampaních vládnímu táboru. Akce může ovšem být zneužitím kontrarozvědky SBU ve prospěch Petro Porošenka, který kampaň založil na protiruských výpadech. První kolo voleb se uskuteční 31. března t.r.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty