Jan Urbach: Duda se opět kompromitoval

23.02.2023 10:02 | Komentář

Polský prezident Andrzej Duda jako předskokan projevu Joe Bidena pod Královským zámkem ve Varšavě přispěl ve svém vystoupení k rozpakům z celé akce.

Jan Urbach: Duda se opět kompromitoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Polský prezident Andrzej Duda

Z jeho úst totiž zaznělo: „Ukrajina do dnešního dne nepadla díky hrdinství obránců Ukrajiny, díky hrdinství ruských vojáků“. Podle komentářů se Duda po  několika kompromitacím vyplývajícím z jeho chabé znalosti anglického jazyka kompromitoval  i v polštině. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48203 lidí

Samozřejmě ale Duda v podstatě zase  nikoho tolik nezajímal, podle některých komentářů totiž Varšava pouze posloužila Bidenovi jako kulisa jeho sebeprezentace.

Tomu by ostatně nasvědčovalo i finále projevu  amerického prezidenta, kdy se dostavily děti  s americkými, ukrajinskými a polskými vlaječkami, reprezentující zřejmě všechny národnosti a etnika pracovníků americké ambasády. Jestliže připojíme pohled na barevné řešení scény – s převažující „ukrajinskou“ žlutou a modrou  - je zřejmé, že o Polsko včera ve Varšavě příliš nešlo.

A tak nakonec více  než samotný obsah Bidenova projevu zaujal moment, kdy mezi účastníky se předseda vládní strany Právo a spravedlnost Jaroslaw Kaczyński přiklonil k bývalému premiérovi Janu Krzysztofu Bieleckému a řekl na adresu amerického prezidenta: „nic neřekl“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…