Jan Urbach: Emaily vynesl znechucený člen štábu Clintonové

18.12.2016 12:29

Kompromitující materiály z volebního štábu Hillary Clintonové předal Wikileaks jeden z jeho pracovníků. Tajně je ve Washingtonu převzal bývalý britský velvyslanec v Uzbekistánu a nyní člen týmu Wikileaks Craig Murray.

Jan Urbach: Emaily vynesl znechucený člen štábu Clintonové
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Clintonová

Murray řekl, že v září tohoto roku navštívil Washington, kde mu jeden ze zaměstnanců demokratického štábu tajně předal kompromitující materiály, které byly později publikovány na portálu Wikileaks. „Rusové nám nic nepředávali," řekl v rozhovoru pro Daily Mail. Zdroj měl prý oprávněný přístup k informacím a nešlo tedy o hackerský počin.

Důvodem neloajality byl prý odpor ke korupci Nadace rodiny Clintonových a ovlivnění primárek v neprospěch Bernie Sandersa. Vyjádření C. Murraye tak přinejmenším vnáší zjevné pochybnosti do nejrůznějšího přímého obviňování Ruska a dokonce i osobně prezidenta Vladimira Putina z podobných kroků, kterými měly být ovlivňovány americké prezidentské volby. Zpytovat stupeň své inteligence nyní může řada politiků a novinářů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.