Jan Urbach: Fico bude muset vysvětlit pronájem bytu

03.11.2016 17:28

Slovenská strana Svoboda a solidarita poukazuje na zvýhodnění předsedy Roberta Fica při pronájmu bytu v bratislavském komplexu Bonaparte. Poslanec Národní rady SR za SaS Ľubomír Galko dnes na tiskové konferenci řekl, že nabídky na pronájem bytů byly na internetu dvojnásobně vyšší, než údajně platí Fico. Poslanec Jozef Rajtár uvedl, že tržní cena je 16 euro za metr čtverečný a premiér platí pouze 7 euro.

Jan Urbach: Fico bude muset vysvětlit pronájem bytu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Poslanci SaS se v těchto souvislostech dnes obrátili na Výbor Národní rady pro neslučitelnost funkcí s podnětem na zahájení šetření ve věci ochrany veřejného zájmu a zamezení rozporu zájmů. V rámci šetření by Fico měl rozptýlit pochybnosti o přijímání daru nebo jiné výhody v souvislosti s užíváním luxusního bytu. Ľubomír Galko řekl, že vyloučit pochybnosti je o to důležitější, že majitel komplexu Bonaparte Ladislav Bašternák je vyšetřovaný ve čtyřech případech daňových podvodů. Poslanci strany Svoboda a solidarita Ľubomír Galko a Jozef Rajtár upozorňovali, že vládní koalice brání vyšetření celého případu a jejich nynější postup je jedinou cestou, kterou je možné případ vyřešit.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…