Jan Urbach: Francouzská levice se rozpadá, říká Manuel Valls

25.04.2017 14:35

Francouzská socialistická strana se rozpadá, řekl po prvním kole prezidentských voleb bývalý premiér Manuel Valls. Její kandidát Benoit Hamon, který Vallse v primárkách porazil, získal pouhých 6,35 procenta hlasů. Za poslední desítky let je to nejhorší výsledek socialistického kandidáta.

Jan Urbach: Francouzská levice se rozpadá, říká Manuel Valls
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Manuel Valls, poražený kandidát reformní levice na francouzského prezidenta

Valls v prvním kole nevolil kandidáta své strany, ale od socialistů zběhlého Emannuela Macrona. „Všichni máme odpovědnost za výsledek Hamona. V první řadě jsem se rozhodoval podle zájmů Francie. Možná jsem svůj názor neměl říkat. Můžete si ovšem představit, že zodpovědný politik nevyjádří svůj názor? Na rozdíl od některých členů vlády jsem takovou povinnost splnil,“ prohlásil ex-premiér.

Tvrdě potom kritizoval volební kampaň Hamona. „Když vedete kampaň krajní levice, sklidíte, co jste zaseli. Kandidát Socialistické strany se musí držet středové pozice,“ hodnotí Valls. Je ovšem otázkou, zda jde o zcela správné hodnocení. Kandidát levice, někde hodnocené jako krajní, Jean-Luc Mélenchon získal třikrát více hlasů než kritizovaný Hamon.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…