Jan Urbach: Hollande je pro Unii více rychlostí. Jinak prý Evropa exploduje

08.03.2017 15:14

Francouzský prezident Francois Hollande v rozhovoru pro významné evropské deníky řekl, že Evropská unie s 27 členy nemůže být jednolitým celkem. Podle jeho soudu myšlenka unie více rychlostí je dnes na místě, ačkoliv minulosti narážela na odpor. „Jinak Evropa exploduje,“ řekl Hollande.

Jan Urbach: Hollande je pro Unii více rychlostí. Jinak prý Evropa exploduje
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Francois Hollande

Socialistický prezident Hollande v rozhovoru uvedl, že existuje hrozba, že vítězem voleb 23. dubna a 7. května se může stát Marine Le Pen. S jistou mírou optimismu ale říká, že Francie si je vědoma, že volby neurčí jen osud Francie, ale také Evropské unie. Dosluhující šéf Elysejského paláce, který se s ohledem na svoji nepopularitu ani neuchází o znovuzvolení, se v rozhovoru kriticky vyjadřovl směrem k Rusku.

Moskvu obvinil, že se všemi prostředky snaží ovlivňovat veřejné mínění v Evropě. Hovořil o stejných postupech jako v dobách Sovětského svazu, byť ideologie je jiná a navíc jsou používané moderní technologie.

Také ve Francii nyní zaznívají velmi módní úvahy o ovlivňování voleb ruskými zájmy. Například Emmanuel Macron vidí za zveřejněním jeho údajných homosexuálních vazeb ruskou dezinformaci. Rozhovor byl poskytnut před minisummitem lídrů Francie, Německa, Španělska a Itálie ve Versailles.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …