Jan Urbach: Násilné střety v Kyjevě

20.02.2017 15:14

Ukrajinské sdělovací prostředky informují o dnešní akci nacionalistických skupin v centru Kyjeva. Účastníci požadovali celkovou ekonomickou blokádu Donbasu. V tomto regionu vyhlásili po převratu v Kyjevě v roce 2014 Luhanskou lidovou republiku a Doněckou lidovou republiku. Kyjevská vláda vede proti oběmě republikám neúspěšnou tzv. antiteroristickou operaci.

Jan Urbach: Násilné střety v Kyjevě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ať žije svobodná Ukrajina

Demonstranti požadovali od politiků rozhodnější reakce na separatistické postoje obyvatelstva Donbasu. Aby zvýšili mediální dopad své akce, pokusili se blokovat přístup ke kanceláři prezidenta Petro Porošenko. Zaznívaly také návrhy na vybudování stanového městečka po vzoru mejdanu a provoláván byl návrh na stavbu barikád.

Vláda do města povolala jednotky Národní gardy, které chránily prezidentský úřad. Ve večerních hodinách podle zpráv došlo mezi demonstranty a pořádkovými silami k násilným střetům. Delší dobu bylo z místa slyšet výbuchy hlukových petard. Několik maskovaných útočníků z řad nacionalistů bylo zadrženo.

V průběhu události došlo ke zranění řady osob. Podle Červeného kříže nejméně deset ldí utržilo vážnější poranění.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…