Jan Urbach: Německý ministr lživě útočí na Maďarsko

17.03.2016 10:48

Maďarský ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó ostře kritizoval „krutý a neopodstatněný útok“ na Maďarsko, se kterým přišel německý ministr spravedlnosti Heiko Maas (SPD) v sobotu publikovaném rozhovoru pro německý týdeník Der Spiegel.

Jan Urbach: Německý ministr lživě útočí na Maďarsko
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Maas v podstatě tvrdil, že vláda premiéra Viktora Orbána uprchlíkům dokonce odmítala poskytnout vodu a chléb a vyhrožovala jim násilnou deportací. Německý ministr uvedl, že mnoho lidí prchá z války, před mučením a násilím a Orbán není ochoten poskytnout útočiště jedinému muslimskému uprchlíkovi. V reakci ministr Szijjártó řekl, že "lže“ a „nepravdivá obvinění jsou nedůstojné evropského politika".

Poznamenal, že Maďarsko poskytlo minulý rok v souladu s mezinárodními předpisy ubytování a služby pro 400 tisíc nelegálních migrantů. Současně Péter Szijjártó konstatoval, že „nicméně, že nelegální migranti byli čím dál agresivnější, odmítali spolupracovat s úřady a svévolně obsadili vlakového nádraží Keleti." Ve stanovisku zaznělo také varování, že v blízkosti hranic Evropy je potenciálně 30 až 35 milionů lidí, kteří se mohou dát na cestu na evropský kontinent. Maďarsko nebude akceptovat nelegální ekonomické migranty. "Naším úkolem je spíše pomoci těmto lidem se vrátit do jejich vlasti, ne jim dávat nový život v Evropě,“ uvedl maďarský ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.