Jan Urbach: Počet migrujících do Evropy začíná růst

17.03.2017 14:39

V únoru bylo zaznamenáno téměř 11 tisíc případů ilegálního vstupu na území Evropské unie. Uvedla to Evropská pohraniční agentura Frontex.

Jan Urbach: Počet migrujících do Evropy začíná růst
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Ze třech hlavních směrů se naprostá většina týkala trasy přes Středozemní moře do Itálie. Šlo o 9 tisíc případů. Zbytek potom byl rozdělen o vstup na řecké ostrovy nebo do některé ze zemí Balkánu. Ve srovnání s lednem počet migrantů narostl o 46 procent. Na tomto navýšení se podílejí migranti z Bangladéše, kteří zpravidla volí plavbu do Itálie. Frontex dále uvádí, že byl zaznamenán nárůst ilegálních příchozích Guinejců.

V uplynulých měsících možnosti plavby ve Středozemním i Egejském moři ovlivňovaly nepříznivé klimatické podmínky. Dá se očekávat, že po jejich zlepšení dojde ke zvýšení počtu migrantů přicházejících do Evropy. Otázkou je také přístup Turecka k plnění dohody s Evropskou unií. S ohledem na poslední vývoj vzájemných vztahů Ankara hrozí, že pro migranty uvolní cestu. V Turecku je přitom minimálně 2 miliony uprchlíků, v některých zdrojích jsou ale uváděny až 3 miliony.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.