Jan Urbach: Salviniho Liga jednoznačně v čele průzkumu

30.08.2019 14:57

Podle průzkumu „Termometro Politico“ by italské parlamentní volby jednoznačně vyhrál Matteo Salvini a jím vedená Liga. Podpořilo by ji 37 procent italských voličů. V posledních volbách v březnu 2018 měla Liga 17,4 procenta.

Jan Urbach: Salviniho Liga jednoznačně v čele průzkumu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Jasný pokles oproti loňským volbám zažívá Hnutí 5 hvězd, které z 32,7 procenta kleslo na procent 18. Sociálně-demokratická Demokratická strana má podporu 24 procent – oproti volebním 18,8 procenta. Tato hlavní trojice stran je ještě doplněna pravicovou stranou Bratři Itálie (7 procent) a Berlusconiho stanou Vzhůru Itálie (6 procent).

Průzkum probíhal ve dnech 21. až 22. srpna, reprezentativní vzorek 3000 respondentů. Velmi zajímavé mohou být výsledky průzkumu za dva týdny, které prvně ukáží, jak Italové reagují na změnu vládní konfigurace a první kroky koalice Demokratické strany a Hnutí 5 hvězd.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…