Jan Urbach: Trump ironicky o globálním oteplování

29.12.2017 21:00

Americký prezident Donald Trump reagoval na mrazivé počasí těchto dnů na severovýchodě reagoval slovy: „Snad bychom mohli trochu využít to staré dobré globální oteplování“.

Jan Urbach: Trump ironicky o globálním oteplování
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Na svém účtu na Twitteru v té souvislosti připomenul, že Spojené státy mají na bpj proti oteplování vydat biliony dolarů. Svým vyjádřením vyvolal prezident bouřlivou odezvu. Ředitel Kalifornské akademie věd Jon Foley napsal: „Věřte nebo nevěřte, ale globální změna klimatu je velmi reálná, byť je momentálně mimo věže D. Trumpa chladno. Ve světě je také stále hlad, ačkoli jste si právě dali Big Mac.“ Proti názoru Trumpa vystoupila i demokratická kongresmanka Pramila Javapalová, která připomenula, že počasí není to samé co klima a dodala, že prezident by měl být schopny to pochopit. Měřené teploty v postižených oblastech dosahují až 25 stupňů pod nulou a pocitové o 5 až 7 stupňů více.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …