Jan Vítek: Ta země není pro chudé nemocné

25.05.2020 19:35

Upadající, kdysi renomovaný New York Times překvapil své čtenáře smutečný úpravou první stránky svého nedělního vydání. Pod titulkem „Úmrtí v Americe se blíží 100.000, nevypočitatelná škoda“ přináší jména obětí Covid-19.

Jan Vítek: Ta země není pro chudé nemocné
Foto: archív autora
Popisek: Vír vlajky USA

Pamětníci si vzpomenou na doby, kdy taková oznámení vycházela pravidelně ve válčících zemích a u nás čas od času, když Nacisté vyvraždili obec nebo skupinu partyzánů.

NYT hraje na stejnou strunu a na stejné city stejně falešnou melodii, která nemá vzbudit soucit, nýbrž strach.

Pandemie paniky, v níž jsme podlehli davové psychóze a přijali „Lockout“, karanténu hospodářské činnosti a společenského dění spolu s omezeními osobní svobody pominula. Přiklad Švédska povzbuzuje odpor proti medicíně, která je horší nežli choroba. V mnoha amerických městech vyšli lidé do ulic se zbraní v ruce žádat návrat normálního života.

Pro Billa Gatese, Rockefellery a Big Pharma, kteří se chtějí zmocnit kontroly nad naším zdravím, protože kdo kontroluje zdraví, kontroluje lidstvo, je příliš brzy vzdát se biče strachu. Vývoj ohlašované magické vakcíny laboratoře Moderna nabírá zpoždění. Upřednostňovaný lék Redemsivir ve zkouškách zatím nesplňuje očekávání. Je nutno získat čas a každý prostředek je dobrý, ale strach je z nich nejlepší a neúčinnější. Proto ještě hodně uslyšíme o druhé vlně, kdy virus znovu zaplaví svět.

Covid-19 není virus masového ničení. Sto tisíc obětí v Americe připadá neúměrné. Jsou známy případy, kdy americké nemocnice dostávají finanční bonus za každého pacienta, které připíše na vrub Covidu-19. Čím více mrtvých, tím lépe se budou prodávat vakcíny.

Ale i kdyby statistika odpovídala skutečnosti, nakonec by to nebylo velkým překvapením. Nemocniční léčba Covidu-19 v USA přijde na 35.000 dolarů. Zhruba 44 milionů Američanů nemá zdravotní pojištění, dalších 38 milionů má jen částečné krytí, asi 50 milionů ilegálních přistěhovalců žádné. Sedm z deseti Američanů nemá našetřeno tisíc dolarů na nečekané výdaje, včetně zdravotních.

Tato čísla ukazují prstem na hlavní příčinu vysoké míry úmrtnosti na Covid-19 ve Spojených státech. Ta země není pro chudé nemocné.

 

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…