Jan Žáček: Komunisté jsou lidé zvláštního ražení

05.04.2012 9:04

Vůbec se mi nezamlouvají kroky téhle vlády. Vzhledem k předchozím zkušenostem se nedomnívám, že se mi budou líbit případné kroky vlády ČSSD - TOP 09. Nic se nezlepší, jen státní dluh poroste rychleji.

Jan Žáček: Komunisté jsou lidé zvláštního ražení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Největší katastrofa by ovšem byla, kdyby se do vlády dostali komunisté. To by potom začala “plíživá kontrarevoluce” potlačující jeden demokratický princip za druhým. Většina lidí by si to nejprve neuvědomovala. Teprve, až by je někdo přísně nabádal, aby raději neříkali to, co řekli. Teprve, až by za své výroky začali být lidé pokutováni, sankcionováni a nakonec i zavíráni. Pak by si uvědomili, co se to tady zase děje. Kdo nám to zase vládne.

Dej Bůh, aby se při téhle bídě ještě nevrátili k moci komunisté. Někteří lidé se dokonce domnívají, že za komunistů bylo lépe. To je pouze důkazem ztráty paměti.

Za komunistů se nesmělo - prakticky - jezdit na Západ. Za komunistů se už vůbec nesmělo jít na Západ pracovat. S vyjímkou některých umělců, sportovců a “prověřených” lidí. Ale i ty hlídali komunističtí fízlové. Za komunistů se kvalitní zboží dalo koupit ve dvou typech prodejen - v TUZEXech a ve vládních prodejnách. A tam směl jen někdo. Ten, kdo byl správný soudruh nebo ten, kdo vyvexloval bony. Za komunistů se stály fronty na maso, na ovoce, na detektivky, na lístky do kin, stálo se na všechno. Za komunistů byl problém cokoliv sehnat. Řemeslníka získal člověk jen na melouch. Za komunistů bylo zdravotnictví pro všechny zdarma, ale stálo za prd, kvalitní léky byly jen pro vybrané soudruhy a lékaři stejně jako dnes brali do kapsy. Za komunistů vyhazovalo z práce a zavíralo za “špatný” názor, tedy názor v rozporu s rozhodnutím ÚV KSČ nebo lépe ÚV KSSS. Za komunistů byli zakázaní spisovatelé, herci, režiséři, filosofové, ekonomové, politici... kteří nesměli vykonávat své profese.

Nepřejme si vrátit komunisty do vedoucích funkcí ve státě. Mnozí nám budou tvrdit, že dnes už znárodňovat, zavírat a mučit přece nebudou. A já se ptám - Proč by to nedělali? Je to v jejich povaze. Komunisté prostě chtějí lidem násilím vnutit své opozdilé, hloupé a primitivní myšlenky. A kdo je nepochopí, toho “přejedou parním válcem”. Komunisté jsou prostě lidé zvláštního ražení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…