Jan Ziegler: Komunistický radní - O záplavách a kultuře nic nevím!

10.06.2013 19:57

Ten rozhovor je tragikomedií. Jihočeský radní pro školství a kulturu Tomeš Vytiska (KSČM) dal veřejně najevo, že o kultuře nic neví, nemá žádnou vizi a vlastně ani neví, jestli povodně nějak poškodily jihočeskou kulturu.

Jan Ziegler: Komunistický radní - O záplavách a kultuře nic nevím!
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Funkce na něj prostě zbyla. Chápu, plat krajského radního za nějakých bratru 70 tisíc korun měsíčně není k zahození, ovšem jihočeské kultuře by radní Vytiska nejlépe posloužil svoji rezignací.

Nedávno KSČM dost nechutně zneužila povodně a lidského neštěstí k politické propagandě proti vládě. Ono to není poprvé. Komunistům byl hyenismus vždycky vlastní a tak například už na podzim 1928 zneuctili památku dělníků, kteří zahynuli při stavbě domu v Praze na Poříčí, když do pohřebního průvodu některých obětí proti vůli příbuzných vnikli s rudými prapory a zpěvem internacionály.

Nyní komunista Vytiska řekl, že vlastně neví, co všechno velká voda v jižních Čechách v kultuře zničila, a od toho prý má úředníky. To je důkazem toho, že komunisté nezvládají řízení krajů, nemají kompetentní lidi pro funkce krajských radních a už to je diskvalifikuje pro účast ve vládě.  Neumím si představit, že by ministr nebo premiér na podobný dotaz odpověděli, „máme na to úředníky.“

Dále je nad slunce jasné, že komunistický radní Vytiska o kultuře nic neví a jak sám přiznal, nemá žádnou vizi. Nemá ani základní kulturní přehled a třeba neví, že jihočeský spisovatel Jiří Hájíček dostal hlavní cenu v soutěži Magnesia Litera za román Rybí krev.

Shrnutí: komunista Vytiska dokazuje, že na svoji funkci absolutně nestačí, proto by měl dodržet svoje slova, že na ni nelpí za každou cenu.  

http://ceskobudejovicky.denik.cz/kultura_region/ta-funkce-na-me-zbyla-rika-komunisticky-radni-pro-kulturu-20130607.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…