Jan Ziegler: S muslimskými vrahy nemějme slitování, vzorem nám jsou křesťanští hrdinové

27.07.2016 18:39

Brutální ubití katolického duchovního fanatickými islamisty při mši svaté je mimořádně podlý čin. Tohle už nesmíme dále přehlížet. Katolíkům bychom měli děkovat za obranu proti agresivnímu islámu a ne jim házet klacky pod nohy.

Jan Ziegler: S muslimskými vrahy nemějme slitování, vzorem nám jsou křesťanští hrdinové
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

„Zavraždění katolického 86letého kněze v kostele ve francouzském Saint-Étienne-du-Rouvray je hnusný odporný zločin, který musí být stejně tvrdě potrestán. Ti, kdo nejsou humánní ve svých skutcích, si nezaslouží od nás ani kapku humanity,“ odsoudil brutální vraždu europoslanec Tomáš Zdechovský.

S těmito slovy nelze než souhlasit. Nestačí však jen lítost, ale musí následovat činy. S islamistickými radikály nelze mít slitování, v parafrázi na svůj velký vzor Winstona Churchilla říkám. „Musíme je bít na moři, ve vzduchu a na souši.“ Zločinci musí mít strach z následků svých činů. A mimochodem takovou skvělou osobnost, jakou bezesporu byl tento britský politik, bychom v současnosti moc potřebovali.

Shodou okolností nyní čtu velice zajímavou knihu francouzského historika Jeana-Paula Rouxe Střet náboženství s podtitulem Dlouhá válka mezi islámem a křesťanstvím (7 – 21. století). Moc si vážím těch, kteří pomohli zastavit vlny islamistických nájezdníků valících se na Evropu. Ať už to byli franský panovník Karel Martel, který v roce 735 zasadil arabským agresorům drtivou porážku v bitvě u francouzského Poitiers nebo byzantský vládce Lev Isaurský, jenž v letech 717 – 718 odrazil muslimský útok proti Konstantinopolu a způsobil oblehatelům velké ztráty. Jeho čin není tak známý jako ten Martelův, nicméně měl velký význam. Tím, že už v osmém století zabránil dobytí hlavního města Byzance, zachránil východní Evropu, která v té době většinou nebyla ani pokřesťanštěna, před islamizací.

Katolická církev udělala pro lidstvo víc dobrého než zlého

Křesťané a zvláště katolíci svoji vírou a z ní pramenící odhodlání nakonec v tvrdých bojích odrazili islamistické nájezdy na Evropu. Je třeba přehodnotit i křížové výpravy do Svaté země. Jejich účastníci přišli osvobodit oblasti drahé všem křesťanům, která jim před arabskou okupací patřila. Navíc tuto akci vyprovokovalo i předchozí vraždění křesťanských poutníků, kteří putovali do Jeruzaléma a na další svatá místa, fanatickými muslimy. A proto i jeden z vůdců první křížové výpravy, která v roce 1099 dobyla Jeruzalém, Godefroy de Bouillon si zaslouží velkou úctu jako hrdina boje proti islamistům.

Katolická církev toho obecně pro lidstvo více dobrého než zlého udělala, což potvrdil i protestant František Palacký. Proto bychom se měli soustředit na velké nebezpečí, které našemu kontinentu od radikálního islámu nyní hrozí a přestat s nesmyslným proticírkevním bojem (takové snahy v historii vždy skončily krachem) v podobě pokusu o zavedení daně z náhrad za církevní restituce. Každý, kdo v současné době šíří nenávist vůči katolické církvi, je objektivně spojencem islamistických hrdlořezů vraždících v Nice a jinde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …