Jan Ziegler: Separatisté vraždí a mučí civilisty na východě Ukrajiny

03.09.2014 19:27

Potvrzuje to zpráva renomované organizace na ochranu lidských zpráv Human Rights Watch z 28. srpna. Podle ní Ruskem podporované povstalecké jednotky na východní Ukrajině zatýkají civilisty, mučí je, ponižují a zneužívají k nuceným pracím.

Jan Ziegler: Separatisté vraždí a mučí civilisty na východě Ukrajiny
Foto: archiv red, tan
Popisek: Ukrajinská krize

Od dubna letošního roku ozbrojené jednotky podporující samozvanou Doneckou lidovou republiku a Luhanskou lidovou republiku zajaly stovky civilistů. K ruským i ukrajinským zdrojům může mít člověk nedůvěru, ale tohle je neutrální hodnocení instituce, která nemá důvod někomu fandit.

Takže je to dokázáno, na kontě separatistů jsou vraždy, znásilnění loupeže, únosy a mlčení. K tomu je nutné ještě připočíst hanobení a okradení mrtvol separatisty z jimi sestřeleného malajsijského letadla. Ono hyenismus v okrádání obětí leteckého neštěstí je takovou tradiční ruskou specialitou, známe to už z havárie polského prezidentského speciálu u Smolenska.

Nicméně dotyčná zpráva zahrnuje fakta, že lidé zajatí separatisty byli týrání elektrickými šoky, řezání noži a pálení cigaretami. Těch zajatých jsou stovky a k tomuto údělu stačí jenom nesouhlasit s odtržením východu od Ukrajiny.

Například Serhij Zakharov byl mučen kvůli tomu, že kreslil karikatury představitelů tzv. Doněcké lidové republiky. Bez soudního příkazu vtrhlo do jeho domu ozbrojené komando, odvleklo ho k výslechu, po kterém měl zlomená žebra, a také mu tito teroristé ukradli část majetku.

Běžné jsou na území separatistů únosy lidí, rabování, vraždy, loupeže, znásilňování, násilné vnikání do domů a středověké zacházení s lidmi. Vždyť co jiného je připoutání ženy k jakémusi pranýři za to, že prý u ní doma našli ukrajinskou vlajku. Kolemjdoucí na ni plivali a mlátili ji. To je veřejné lynčování, které nepatří k civilizované společnosti, jenomže Rusové zkrátka byli vždy synonymem pro barbarství. Ono v podstatě to samé dělali Němci s Čechy v Sudetech, když je nechali mlátit na ulici zfanatizovaným davem. Je vidět, že separatisté a náckové jednou jsou a stejně tak Putinovi stoupenci, které můj budějický kamarád celkem trefně nazval kremloidioti, si můžou s Hitlerem podat ruce.

Je ovšem jasné, že žádná normální vláda nemůže na svém území beztrestně tolerovat takovou krvežíznivou lůzu, jakou jsou východukrajinští separatisté. Ti se musí zničit.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …