Jan Ziegler: To Rusko je vážně žebrák aneb nenávist za dopis Putinovi

17.04.2019 20:30

Dvanáctiletá Tasja Perčiková z Tomsinu v Pskovské oblasti v Rusku požádala prezidenta Vladimíra Putina o pomoc pro svoji matku Jelenu, která má bídný plat. Výsledkem byly výhrůžky okolí.

Jan Ziegler: To Rusko je vážně žebrák aneb nenávist za dopis Putinovi
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Tuto zprávu přinesl web http://seznamzpravy.cz. Ruské děvče poslalo prezidentu Putinovi dopis, ve kterém ho poprosila, aby pomohl její mamince-samoživitelce, která je strašně hodná, ale vydělává jen necelých 200 dolarů měsíčně (v přepočtu méně než 4600 Kč) a rodina je tak velmi chudá. Ano, i za tak žebrácké výdělky žije hlavně ve venkovských oblastech mnoho Rusů. Pro srovnání - platy 200 – 250 dolarů měsíčně jsou běžné v Dominikánské republice.

O potížích Perčikových se zásluhou ruské redakce Rádia Svoboda dozvěděli další lidé, a začali rodině posílat peníze, oblečení a jiné potřebné věci. Nevím, kam poslat pomoc, ale kdybych věděl, také rád pomůžu.

Jenomže o dopisu se dozvěděli další lidé z Tomsina a začali Perčikovy nenávidět. Rodině také docházely výhružné dopisy ve stylu, že by Tasja mohla mít zohavený obličej apod. Maminka Jelena, která navíc kvůli šikaně spolupracovníků přišla o zaměstnání, proto vážně uvažuje o tom, že se z vesnice přestěhují jinam. Reakcím sousedů se zase tak nelze divit. Perčikovi se stali obětí obyčejné závisti. V jejich vesnice je chudých většina, a ti se zlobí, že jim nikdo nepomohl a oni stále žijí v bídě. A poctivě si přiznejme, závist není jen výsadou Rusů. Vtip o Čechovi, který si přeje, aby sousedovi chcíplo to nádherné prase, má hodně do sebe.

Pravdu měla dřívější ruská Miss Natalia Pereverzevová, která už před sedmi lety popsala svoji vlast těmito slovy: „Mé Rusko je trpící zemí, nemilosrdně roztrhanou na kousky chamtivými, neupřímnými, nevěřícími lidmi Mé Rusko je tepnou, ze které několik vyvolených odvádí jeho bohatství. Mé Rusko je žebrák. Mé Rusko nedokáže pomoci starým lidem a sirotkům a jako z potápějící se lodi z něj utíkají inženýři, lékaři i učitelé, protože nemají z čeho žít.“ Jak je patrné, nemýlila se. A situace se v Putinově říši nelepší, naopak, reálné příjmy velké většiny Rusů od doby výroků Natálie Perezevové, klesly. Třeba běžné důchody se ve srovnatelných místech, kde žijí Perčikovi, pohybují v přepočtu kolem 2000 Kč měsíčně.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/divka-pozadala-putina-o-pomoc-sousede-ji-vyhrozuji-smrti-70048?fbclid=IwAR25MuYMh3Ke5sskAk3oXfYRZC_0AF0Swwv34EYaoUP28KahTYXeS8atA1Q

Jan Ziegler


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …