Jindřich Karel: Česká policie zcela mimo

08.08.2023 16:28 | Glosa

Policejní prezident prohlásil, po útoku na protivládní demonstranty v březnu 2023, že je pražská policie dobře a profesionálně vedená. Jakkoliv je takové tvrzení zcela nepravdivé, ujal se výžmol o dobře a profesionálně vedené policii v rámci celé České republiky.

Jindřich Karel: Česká policie zcela mimo
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Poslední verbální počin policejního prezidenta v podobě útoku na ženy ukázal nejenom to, jak policie uvažuje o ženách, ale také jak uvažuje o občanech, z jejichž peněz policisté žijí. A to doslova.

Už od roku 2013 si policie dovoluje ve vztahu k moci zákonodárné, k moci soudní, dovoluje si také vůči aktivistům, a vůči obyvatelům naší země obecně.

Policie České republiky začala zejména v posledních třech letech plnit roli nikoli vojensky řízené organizace, zajišťující bezpečnost, nýbrž roli molochu, připomínajícího sebranku, jejímž hlavním cílem je na zadání ubližovat, ponižovat, dehonestovat kohokoliv, to vše s přihlížením vlády, která z takového jednání policie těží v podobě vlastní bezpečnosti.

I když s tou bezpečností to asi také nebude kdoví jaké. Přeci v ochranné službě působil nějaký narkoman,že?

Nově se staly terčem policie ústy policejního prezidenta ženy, které si prý často vymýšlejí znásilnění nebo kdoví co. Pan policejní prezident by měl mlčet, pokud o problematice, která se týká jednání žen v sociálně krizových situacích ví kulové.

Naopak by se měl pan policejní prezident vyjádřit k účelovým trestním řízením, která mají či měla za cíl shromáždění informací například o aktérech arbitráže DIAG HUMAN SE vs. Česká republika - Ministerstvo financí.

Pan policejní prezident by také mohl obsáhle vyprávět o tom, jak se nevyšetřila uspokojivě kauza shořelého a k posteli připoutaného vězně v plzeňské věznici.

Když je hlavním tématem policejního prezidenta prý dobře a profesionálně vedená pražská policie, mohl by obsáhle pohovořit o tom, jak funguje - zejména finančně - odbor zvláštních činností Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

Zdá se, že policejní prezident, stejně jako policie, sází na jistotu, a když jde o policejní projevy, kope raději/výhradně do těch, kteří se nemohou bránit.

A policejní chování? To zná za poslední tři roky celá republika.

Jindřich Karel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…