Jindřich Karel: K rukám ministra spravedlnosti JUDr. Pavla Blažka, Ph.D.

25.08.2023 14:35 | Glosa

Pane ministře, znovu vykonáváte funkci ministra spravedlnosti. Znovu se podílíte na úpadku české justice, která již dávno ”našla svoje dno”, a která zároveň klesá ještě hlouběji.

Jindřich Karel: K rukám ministra spravedlnosti JUDr. Pavla Blažka, Ph.D.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Jste členem vlády, která zavedla a praktikovala v naší zemi apartheid, jste členem vlády, která pronásleduje oponenty, a která kriminalizuje za vyjádření názorů ty, kdož nejsou provládními přikyvovači.

Nerozumím v duchu zmíněných skutečností důvodům, pro které jste se stal terčem zjitřených emocí.

Bytová kauza v Brně, klábosení s panem Nejedlým a další skutečnosti nemohou přeci přebít to, co má vláda bezpráví páchajících gaunerů na svědomí. Nebo se snad mýlím?

Nemohu nevzpomenout, jaké skutečnosti vyšly najevo v kauze mezinárodní investiční arbitráže, tedy že Česká republika zneužívala v obchodním sporu vůči  protistraně policii a tajné služby.

Nelze nepřipomenout, že se česká justice nevypořádala dosud s komunistickou minulostí, a že tomu odpovídá její úroveň.

Také považuji za důležité poukázat na skutečnost, že se v české justici podle všeho rozdávají funkce bez výběrových řízení, viz. například funkce Obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 ( domovské státní zastupitelství řeporyjského starosty ), což umocňuje již tolik prokorupční odér linoucí se celým státním aparátem.

Ať již jsou důvodem pro povyk různých novinářů a spolků Vaše vztahy k aktérům brněnské bytové kauzy nebo k panu Nejedlému, eventuálně k dalším podobným osobám, vězte, pane ministře, že Vám podobných osob je v české justici více, a určitě není správné vozit se pouze po Vás. Jistě to vnímáte stejně, že?

Na druhou stranu je smutnou skutečností právě Váš lví podíl na tom, co se v rámci Vámi vedeného rezortu děje ( například ve vězeňství ), a už proto by bylo záhodno, abyste si sbalil saky paky, a opustil funkci ministra spravedlnosti.

Je mi jasné, že dobrovolně opustit funkci ministra nechcete/z životních důvodů nemůžete, ale i tak zůstává otázkou, k čemu ( vyjma inkasování platu ) Vaše setrvání ve funkci bude.

Z okolností, za kterých jste byl nalezen při posezení s panem Nejedlým, z výčtu těch, kteří na Vás začínají plivat jedovaté slyny, a z doby, která stávající vládě neřádstva zbývá do konce funkčního období - to vše přičteno k politickým změnám u našich východních sousedů - lze vnímat podle mého názoru Vaše setrvání ve funkci pouze jako jakousi agónii s předvídatelným koncem.

Nad již výše uvedené konstatuji, že o Vás vypovídá mnoho, když jste členem vlády, která škodí českým občanům, která okradla české důchodce, a která posílá peníze českých daňových poplatníků na Ukrajinu a do Afriky, namísto toho, aby podpořila českou ekonomiku investicemi do infrastruktury, apod..

Pokuste se, prosím, zamyslet nad případným Vaším odchodem z funkce.

Jindřich Karel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…