Jiří Baťa: Lhát je sice lidské, ale čeho je moc, toho je příliš

06.02.2014 8:58

Rád bych věděl, kolik čtenářů je schopno strávit předhozené lži a výmysly, kterými nás oblažuje kovaný pravičák a antirusista pan Ziegler, který ve svém článku téměř varovně sděluje, že Rusko je tyranskou zemí a hrozí šikanou českým turistům.

Jiří Baťa: Lhát je sice lidské, ale čeho je moc, toho je příliš
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

Pan Ziegler sice své tvrzení nikterak nezdůvodnil, pokud ano, pak by to mělo být jakési sdělení, že Petrohradská televize DOŽĎ prováděla nějakou anketu mezi petrohradskými občany na téma, zda by za II. světové války nebylo lepší Leningrad nebránit a ušetřit tak tisíce životů. Státní orgány se k tomu počinu televize údajně vyjádřily ve smyslu, že jde o extremismus a TV je prý za to stíhána. Zda lze tuto glosu považovat za důkaz tyranství, silně pochybuji. Nic víc jsem v jeho článku v tomto smyslu nenašel.

Pan Ziegler ve své nenávistné zaslepenosti vůči všemu ruskému však jde ještě dál a tvrdí, že ruští pořadatelé TOH v Soči a pozor „hrozí šikanou českým turistům“. Tak to je síla. Pan Ziegler to doslova komentuje : „To, že Rusko šikanuje lidi z malicherných příčin dokazuje i opatření na zimní olympiádě v Soči, které se dotkne i českých turistů….. Ruská strana vyžaduje, aby ke každému transparentu měli sebou fanoušci ruský překlad nápisu, notářsky ověřený. A to se samozřejmě týká i nápisů na vlajkách“:

Nevím, odkud pan Ziegler čerpá informace, ale snad všechny české TV stanice o této skutečnosti mluvily a lze k tomu jen dodat, že toto opatření se ani náhodou nevztahuje jen a pouze na české sportovce, ale platí to pro všechny výpravy. Z podání pana Zieglera však lze vycítit jasný záměr, že toto opatření bylo nachystáno speciálně pro české sportovce. Ve své druhé zmínce  se již vyjadřuje ve smyslu, že toto opatření se dotkne „i“ českých sportovců, z čehož si lze vyvodit, že opatření neplatí pouze pro české sportovce. To však není podstatné, pan Ziegler už kapku jedu vypustil a svůj cíl si splnil. Jen bych k tomu poznamenal, že opatření s překladem do ruského jazyka bylo vyvoláno obavou, že by se mezi fanoušky a diváky mohli vyskytnout provokatéři, kteří by tak chtěli narušit, případně zmařit zdar ZOH. Signálů na provokace a teroristické činy, únosy a pod, se již objevily a divím se, že nás o nich pan Ziegler neinformuje. Co se bezpečnosti ZOH týká je podle mého názoru lepší mít opatření třeba přehnané (jsou-li na to peníze), než podceněné (z horlivosti co nejvíc ušetřit).

Pan Ziegler se znovu pořádně odkopal a dál lže, až se práší. Jakoby mu nedocházelo, že kromě domněnky, že jen on má mozek jsou i jiní lidé, kteří jej mají také, navíc s rozumem, soudností a racionálním uvažováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.