Jiří Vyvadil: Martin Stropnický je klon Schwarzenberga a Jakuba Jandy. Je dobré, že ho Babiš sejmul

13.11.2017 17:04

Doba se mění. Jestli před čtyřmi roky chtěl Andrej Babiš oslovit zčásti havlistické voliče, byla sázka na havlistické fanatiky typu Teličky i dalších jeho europoslanců, na Stropnického či superhavlistického Zlatušky logická. Stejně tak sázel na podnikatelské pravicové pragmatiky typu Pilného či Volného, ale o tom nyní řeč nebude.

Jiří Vyvadil: Martin Stropnický je klon Schwarzenberga a Jakuba Jandy. Je dobré, že ho Babiš sejmul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Pravici vyluxoval do té míry, do jaké to bylo možné. I proto pravice nyní skončila tak žalostně, jak skončila a je komické, že ODS, která má toliko cca 1 mandátů vítězného ANO schizofrenně hovoří, že je druhou nejsilnější stranou. No, mezi slepými je i jednooký král a jejích 25 mandátů je směšných proti 78 mandátů ANO.

Telička odpadl, Zlatuška odpadl a co bude s těmi zbývajícími europoslankyněmi, uvidíme tuším za rok.

Zůstal fanatický stoupenec NATO, války proti Rusku, eurofanatik Martin Stropnický, následovaný vítačem Robertem Pelikánem.

V Praze získalo ANO v podstatě nejhorší výsledek.

Logicky. Jinak to dopadnout nemohlo. Stropnický byl lídr, Pelikán byl tuším na druhém místě.

ANO bylo pro voliče rozhodující politickou silou bojující proti mainstreamu, proti establishmentu, který se zde, v Evropě i ve světě vytvořil po roce 1989. 50 % voličů ANO zřejmě kategoricky nemusí EU, ale ani nemusí příliš NATO. 50 % voličů ANO bylo radikálními a protestními bývalými voliči ČSSD a KSČM.

Jména jako Stropnický či Telička je přiváděla do varu.

Teličku vynechme, je to muž bez politické smysluplné budoucnosti, což mu díky desítkám miliónů od Bakaly jistě nevadí.

Problém je s bývalým aktivním prorežimním hercem Stropnickým. V jistém smyslu můžeme říci, že miluje oddanost. Před rokem 1989 ji skvěle a přesvědčivě prokázal ve skvělém filmu Dobytí Moskvy, kdy hrál aktivního a přičinlivého sovětského důstojníka už nevím, v jakém to bylo štábu vysokého velitele.

Tak jako tehdy byl fanatický, jako jinak průměrný herec, stejně tak dovede zahrávat líbivou fanatickou a nadšenou propagandu ve prospěch NATO či Evropské unie.

A takový byl při nedělním známém manipulativním pořadu Václava Moravce, kde Moravec – a blbec to není – přizval do pořadu tři prozápadní nekritické hosty : Stropnického, Gála a Rupnika.

To, že v Praze díky Stropnickému či Pelikánovi nedali voliči hnutí ANO hlas, ač jinak by Babiše jistě volili, dovedu dovodit ze svého okolí. Lidé chtějí změnu, Babiš jí představuje, ovšem Stropnický je jakýmsi klonem Schwarzenberga a Jakuba Jandy.

Ano, jistě se bude svými názory líbit Moravcovi, Respektu, Reflexu, Forumu 24 či Echu 24, ovšem mnozí kvůli němu nemohou ANO volit.

Stropnický nejen nerespektuje pohledy minimálně 50 % voličů ANO, ale nechápe ani, že svět se mění.

Zatímco prezident Macron jako svůj první krok pozval k návštěvě Francie prezidenta Putina a několikrát prohlásil, že Evropa bez Ruska není Evropou, zatímco kancléřka Merkelová prohlásila, že si nepřeje konflikty na východních hranicích s Ruskem a že je třeba s Ruskem jednat, zatímco Trump doslova touží po spolupráci s Putinem, až tak dalece, že fanatická média i opozice mezi demokraty i republikány pokračují ve svých úvahách o možném impeachmentu, zatímco Putin prakticky se stal hlavním hráčem na Středním východě a nepochybně dovede Asada k vítězství v Sýrii a stejně ovšem velmi úzce a pro Rusko efektivně dovede komunikovat jak s Iránem, tak se Saudskou Arábií, jak s Izraelem tak Tureckem o bývalých ředitelých tajných služeb ani nemluvě, Stropnický zůstal myšlenkově někde spolu s Mc Cainem v době studené války.

No nic fanatici, ať už jsou pravicoví, nebo bývalými komunistickými herci jsou stejní.

Bylo mi z toho pořadu Moravce zle, zčásti se mi chtělo zvracet.

A potom Babiš stručně a tvrdě zareagoval. A mně se zalilo teplo na hrudi.

Zahraniční politiku nebude určovat blbeček Stropnický, ale Andrej Babiš sám.

A to je to, co potřebuje tato země: rozumnou, kritickou zahraniční politiku, která přestane s těmi floskulemi o euroatlantických hodnotách, eurocentralismu, o genderismu, multikulturalismu a nebezpečné rusofóbii.

Ne Stropnického, Schwarzenberga či Jakuba Jandu, ale Andreje Babiše.

Spadl mi kámen ze srdce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…