Jiří Vyvadil: Ne Putin, ale Trump či nová vláda v Itálii zlikviduje EU a možná i NATO

21.05.2018 15:22

Václav Moravec i Petr Pavel mají za koníčka hysterii před dezinformacemi, které údajně organizuje Rusko a před tím, jak chce Putin zničit naši úspěšnou Evropskou unii a mírumilovné NATO. Nádherně si notují nejen v tom, co tvrdí, ale především v tom, co zamlčují a co vyvrací jejich téze, jak je Putin a Rusko odmítané.

Jiří Vyvadil: Ne Putin, ale Trump či nová vláda v Itálii zlikviduje EU a možná i NATO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Svět je samozřejmě plastický a tvrdit, že Rusko a Putina každý miluje a naopak USA a Trumpa nenávidí by bylo přehnané. Nicméně pravdou je, že hlavním destruktorem euroatlantických vazeb není Putin, ale jednoznačně Donald Trump a Západ je tím rozložen. Tento rúžolící muž jednoznačně vyhlásil válku Evropské unii, opakovaně prohlásil, že chce jednat s jednotlivými zeměmi a Německo a Merkelovou osobně doslova dusí. Nejde teď už o spíše symbolické zrušení klimatické dohody a ukončení úvah o vytvoření TTIP, současné odstoupení od smlouvy šesti velmocí s Iránem o jaderném odzbrojení spojené s výhružkou i, že všechny země, které okamžitě neukončí jakoukoliv spolupráci s Iránem musí počítat s tvrdými sankcemi znamená jednu část rozvalu těchto vztahů, následné vyhlášení cla na dovoz oceli a hliníku druhou část rozvalu, přitvrzení v požadavcích na členské státy NATO zvýšit náklady na obranu na 4 %, přičemž zvyšoval adrenalín Němcům tím, že je urážlivě peskoval, že přispívají jen lehce přes 1 %, představují třetí a čtvrtou a možná nejtvrdší přináší uvalení 35%  daně na dovoz aut.

Trump rozhodně pouští EU žilou s cílem jí zničit. Výhodou pro nás je, že jsme příliš malí, než aby to na nás dopadalo a žijeme uprostřed Evropy, což poprvé v historii znamená výhody a ne ohrožení.

Plní, co Trump slíbil. America first. V praxi to znamená, že se na spojence se vykašle... Proč ne, to je jejich chyba.

Mimochodem důsledky přichází. Angela Merkelová, kterou jistě nemusíme, ale respektujeme, že šéfuje ekonomicky i sociálně nejsilnější zemi EU se v Soči u Putina chovala pomalu jako malá koketka a když o něco žádala byla příjemná a milá.

Ona také ví o náladách v zemi, kdy podle jednoho z průzkumů 36% Němců pokládá Rusy za spolehlivého partnera a jen 14% z nich Američany.

Mimochodem teď tam jede eurohujer Macron a 5. 6 slavnostně navštíví Putin Rakousko, tedy zemí její rebelský kancléř, který by měl být vzorem pro našeho premiéra chce zasvětit rakouské předsednictví budování mostu mezi Evropou a Rukem.

A jen připomínám, že Moravcem jinak milovaný předseda připomínaný Jean Jacques Juncker Za prioritu Evropy pokládá budovat bezpečnostní architekturu na bázi co nejužší spolupráce s Ruskem. Evropa bez Ruska je podle něj slabá a to fakt je…

A že v Itálii zřejmě dnes vznikne oficiálně euroskeptická a protiemigrační vláda, která požaduje okamžité zrušení sankcí proti Rusku, o tom snad ani Moravec za ten stotisícový plat ani neví…

Česká televize se stává čím dál tím více prolhaným médiem.

Ale to je zdá se problém všech médií Evropy a světa založené na tzv. liberální demokracii.

Jedno je jisté. Svět se od základu mění a stále více platí, že  ani zamlčování nic nevyřeší.

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.