Jiří Vyvadil: „Putin zachránce“ - píše britský Daily Mail

24.10.2019 16:18

Nechci tlačit na pilu a protože už mi někteří lidé vytýkají, že příliš Putina chválím, myslím si, že daleko užitečnější bude alespoň čas od času informovat, co o syrské krizi hovoří tisk. Jak známo, pro britské novináře je Putin stabilně nepřítelem číslo 1, a tak pozitivní zpráva je hodnotná dvojnásob.

Jiří Vyvadil: „Putin zachránce“ - píše britský Daily Mail
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Druhým důvodem je, že část naší politické scény a snad nejvíc Ivan David z SPD šíří až hrůzostrašné zprávy, že Turecko chce obsadit Evropu a je třeba se připravit na útok včetně mobilizace armád, stejně jako že Kurdové prožívají genocidu čili absolutní fyzickou likvidaci celého národa.

Musím dát za pravdu Trumpovi, který konstatoval, že za Obamy bylo vyvražděno (zabito) 500 000 lidí v oblasti a nikomu to nevadilo, a teď jich je pár desítek a neskutečná vřava.

A možná poslední poznámka. Tu vraždu kurdské (a krásné političky) skutečně provedli hrdlořezové. Ale hrdlořezy se stali až v okamžiku, kdy přestali masově vraždit stoupence Asada, o čemž opět nikdo nikdy neřekl ani punťa, a to byly tisíce a desetitisíce, ale stali se jimi až teď, když se to hodí.…

Abychom si uvědomili, že pořád jsme předmětem manipulace.

A teď už ten slíbený článek, částečně zestručněný, protože probíhal v opakovaných heslech... a upozorňuji, že volně přechází ve strategické setkání Rusko – Afrika, rovněž v Soči, které i s ohledem na zadržení Turecka bylo logicky velmi srdečné. Abyste se nedivili.

* * *

Putin „zachránce“

Putin „zachránce“: Kurdští bojovníci v Sýrii děkují Rusku, že je zachránili před „metlou války“, a to navzdory moskevskému jednání s Tureckem, že Asadovi vojáci poprvé po letech vstoupili do pohraniční zóny.

Šéf kurdského SDF telefonoval Rusku, aby poděkoval Putinovi za uzavření dohody.

Do oblasti dorazila ruská vojenská policie, aby zahájila vyklizení kurdských bojovníků.

Kurdští bojovníci v Sýrii děkovali Rusku, že je zachránili před „metlou války“, poté co Vladimir Putin uzavřel dohodu o udržení turecké ofenzívy na uzdě.

Mazlum Abdi, šéf kurdských syrských demokratických sil (SDF), zavolal Moskvě, aby „poděkoval Putinovi a Rusku za jejich horlivost při zabránění válce“.

Kurdové mají na evakuaci 150 hodin, ale Turecko zůstává připraveno k útoku a Erdogan včera vyjádřil obavy, že kurdští bojovníci mohou zůstat v zóně předstíráním, že jsou syrskými vládními silami.

Syrský vůdce Bashar al-Assad, který profitoval z nepokojů tím, že vyslal vojáky do části země, kam po letech nevkročili.

Jeho síly pomohou Rusům provádět společné hlídky v pásmu 18 mil podél turecké hranice.

Turecko dříve podporovalo povstalecké boje proti Assadovi, ale Erdoganova dohoda s Putinem nyní syrského vůdce „de facto uznala“, uvedli odborníci.

Když jsou americké jednotky pryč, Rusko je nyní hlavním organizátorem v Sýrii. (ZDE)

* * *

Doufám, že jsem alespoň trochu přispěl ke zklidnění řad.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…