Jiří Vyvadil: Trump ještě může být prezidentem

04.11.2020 14:06

Podle všech analýz a předpovědí, měl Donald Trump prožít naprostý propadák a Joe Biden si ho namazat na chleba.

Jiří Vyvadil: Trump ještě může být prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Nuže jako bájný pták Fénix vstal z popele a dokonce se tak trochu po trumpovsku marnivě chlubí, že zvítězil. Zvítězil – nezvítězil. V každém případě zabodoval tak, jak málokdo očekával . I já, jakkoliv při rozhodování mezi válečným jestřábem z Iráku či Libye Joe Bidenem bych rozhodně hodil přes všechny jeho chyby Donaldu Trumpovi, který jako jediný prezident USA od roku 1945 nazahájil žádný ozbrojený útok, byť sankcí vyhlásil požehnaně. Ovšedm sankce jsou odvolatelné, ale zničené životy a zničená infrastruktura cizích zemí je nenahraditelná. A to je pro mne rozhodující.

Přiznávám, že i mne překvapilo, že Donalda Trumpa více nezatížily problémy s koronavirem, který USA bez pardonu řeší nejhůře na světě.

Potom jsou samozřejmě ideologicky významné jemnůstky. Ačkoliv celá Evropská unie unisono se spojila k podpoře další barevné revoluce ke svržení prezidenta Lukašenka v Bělorusku, Trump se postavil všem válečnickým řečem Bidena a jako jediná hlava státu „západního demokratického světa“ svým prostým rozumem chápal, že by to byla opět agrese. Biden už by Cichanouskou podpořil, Trump nechal Bělorusy, ať si své problémy vyřeší sami bez vměšování Západu.

Dosavadní volby zatím skončily tak, že oba kandidáti stále mohou být prezidenty, ale čeká se, jak podivné, na dopočet korespondenčních hlasů v Pensylvánii i jinde.

Nechci činit ještě jakékoliv závěry. Ale už teď jeden učinit mohu.

My sami v „demokratické EU“  žijeme pod trvalým diktátem progresivních liberálních novinářů. Celé čtyři roky tito „správní“ lidé masirovali Trumpa horem a dolem, celé čtyři roky Demokraté nedali Trumpovi pokoje a připravovali jeden ústavní puč za druhým. Zdálo by se, že ho utahají jako malého kluka.

Neutahali a zdá se, že přes svůj věk má síly na rozdávání.

Takže se docela těším na výsledek. Pokud ovšem…pokud ovšem znervóznělí Black lives matter neobnoví celoamerickou občanskou válku…Konec konců tak patří k historickým zdrojům dnešní americké skutečnosti. Takže nic nového pod sluncem.

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…