Josef Heller: Pan Rambousek nás odhalil

24.10.2017 15:36

Marxistický teoretik a dlouholetý analytik KSČM PhDr. Josef Heller,CSc., se v kontextu polemiky s jiným autorem, publikujícím na Parlamentních listech, zamýšlí nad hlubšími souvislostmi porážky KSČM v parlamentních volbách. Odmítá, že by se na této práci podílel svou teoreticko-ideologickou činností, a poukazuje na dva kořeny degenerace strany. KSČM také nedokázala vysvětlit podstatu problému migrace a islamismu.

Josef Heller: Pan Rambousek nás odhalil
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Marxista Josef Heller

Volby jsou nešťastně za námi, a je tedy možné se vrátit k tomu, na co nebyl čas. A to paradoxně - právě ve světle voleb, které přinesly tak trpkou porážku mé rodné straně - KSČM.

Čtenář brzy pochopí, proč začínám „od lesa“, totiž od pana Oldřicha Rambouska, politického turisty po levicových stranách, kdysi i člena KSČM. Tento pán se na základě naší dřívější polemiky do mne pustil v Parlamentních listech dne13.10. v rubrice „Názory a petice“ v článku „Nemohu se smířit s ohebností politiky KSČM“. Před pár lety mne totiž jeho výrazně rasistický a také historicky nekvalifikovaný článek donutil k obsáhlé polemice. Od té doby jsme zkřížili zbraně nedávno na webu OV KSČM Praha 10. Mé četné texty k politice KSČM, které bohužel nemohu publikovat jinak než na vlastním webu ( viz ZDE) či některém webu spřáteleném (ZDE), pan Rambousek nezná.

Pan Rambousek nezná marxismus

Stejně tak nezná marxismus, o kterém rád poučuje lidi mnohem znalejší, odtud jeho mnohé směšné výtky na moji adresu. Velmi jsem se pobavil například výtkou pana Rambouska, že nedokáže akceptovat můj „složitý, dialekticky vedený výklad“, který údajně zakládá svou podstatu na alibismu a popření tradičních marxistických tezí - ano, tady je pan Rambousek vzácně poctivý. On skutečně nedokáže zvládnout dialektický marxismus, který zná patrně jen z nějakých předlistopadových pomůcek pro stranické vzdělávání – a to těch špatných (byly totiž i mnohé dobré). Viz např. jeho zjednodušená a nemarxistická představa, ztotožňující revoluci s nějakým jednorázovým násilným převratem – přesně tak uvažují i antikomunisté.

Cikáni mají nižší rozumové schopnosti

O důvěryhodnosti pana Rambouska svědčí i jeho ohrazení, že nepsal nikdy o méněcennosti černé rasy. Stačí toto tvrzení porovnat s následujícím autentickým textem zmíněného pána (Romové nebo Cikáni? – bohužel ke mně článek dorazil přes druhé osoby a nemohu na něj přesně odkázat, ani autor ale jeho existenci nezpochybnil, zavěsím ho na svůj web - pozn. J.H.), který mne kdysi tolik nadzdvihl. Autor v něm nejen explicitně prohlašuje, že Cikáni mají nižší rozumové schopnosti, ale souhlasí i s názorem spoluobjevitele DNA prof. Jamese Deweye Watsona, který s potěšením cituje:

„Veškerá naše sociální politika je založena na tom, že jejich inteligence (rozumí se černé rasy – pozn. J.H.) je stejná jako naše. Ale všechny testy ukazují, že to tak není. Všichni lidé jsou si rovní, ale ti, kdo musí pracovat s černými zaměstnanci, zjišťují, že tomu tak není.“ Mimochodem – prof. Watson byl za své názory o genetické méněcennosti černé rasy prakticky vyhnán z vědecké obce a zbaven všech funkcí.

Jsem příkladem těch, kdo zbavili stranu revolučního obsahu

Pro pana Rambouska jsem já snad dokonce hlavním ideologem KSČM, názorným příkladem těch lidí, kteří stranu zbavili jejího revolučního charakteru, překroutili a vykleštili marxismus a otevřeli cestu k pronikání buržoazní ideologie do vědomí členů a sympatizantů strany, a tím je dovedli ke smíření s kapitalismem a rezignaci na revoluci, která nemůže mít jinou než násilnou formu.

On je přece jen zapáleným vlastencem

A nejen to, protože při svých titulech nejsem schopen vnímat realitu, kterou mi pan Rambousek vmetá do tváře, nechápu také protinárodní, protivlasteneckou souvislost své aktivity, toho, že neoprávněně kritizuji pana Rambouska za nacionalismus, rasismus až fašismus. On je přece jen zapáleným vlastencem, který pouze chce, aby se ti druzí (v podtextu barevní a tím pádem méněcenní - viz výše) drželi za našimi hranicemi, případně aby se podřídili našim pravidlům, abychom nemuseli vynakládat peníze na nějakou línou národnostní menšinu. (Podotýkám, že jsem pro úsporu prostoru pana Rambouska přesně necitoval, ale jen parafrázoval jeho odhalení svého bídného charakteru, omezenosti a všeobecné škodlivosti pro stranu i národ, nicméně čtenář si může texty porovnat odklikem na článek pana Rambouska..

Nehodlám však obtěžovat čtenáře Parlamentních listů malichernou polemikou o naivnosti, neznalosti a sebeiluzích jednoho politického turisty. Slibuji, že druhá část seriálu bude o něčem jiném, a čtenáře snad překvapím upoutávkou „Pan Rambousek má v mnohém pravdu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…