Josef Provazník: Achich ouvej, pracovat celých šest hodin?

12.09.2017 15:49

Saša Uhlová mě v tom svém dokumentu "Hranice práce" rozesmála. Neomarxistká, která v životě nepoznala pořádnou práci, se podivuje tomu, že pokladní někdy dělají dvanáctky. Ona sama prý byla unavená už po šesti hodinách. Tak jasně, že pro salonní levičáky jejího ražení je šok, když nedostává dotace a granty a musí navíc makat rukama.

Josef Provazník: Achich ouvej, pracovat celých šest hodin?
Foto: pixabay.com
Popisek: Ženy v práci - ilustrační foto

Jasně, že je složitější dělat v prádelně Motola, než být jako Uhlová součástí neziskovky Centrum pro média, ekologii a demokracii (CMED), která vyinkasovala skoro 600 000 Kč z Chovancova Ministerstva vnitra. Je sranda, že místopředsedou CMED je Jakub Patočka, stranický kolega Chovance.

Jasně, že porcovat kuřata v Agrofertu je větší dřina, než jako Uhlová připravit "propracovanou metodiku vedení diskuze" v projektu neziskovky Educon "Společně bez předsudků". Tady se mimochodem Uhlová setkala při společné "práci" s Apolenou Rychlíkovou, která ten dokument režírovala.

Jestli ten dokument o něčem vypovídá, tak jedině o tom, jak nejsou neziskovkáři skutečně zvyklí pracovat a jsou naprosto odtrženi od reálného života. Třeba můj tchán pracuje celý život na slévárně. Před mnoha lety prodělal infarkt a běžná má čtyři dvanáctky po sobě a pak zase pár dní volna. Když to zvládne on, tak proč by nemohla o generaci mladší "pokladní" Uhlová?

Je ostuda, že Česká televize dává prostor Uhlové, Rychlíkové a dalším ludrám z neziskovek. Aspoň je ale jasné, na čí straně "veřejnoprávní" instituce stojí.

PS. A ještě jsem zapomněl dodat, že i na tuhle "rádobyinvestigativní" záležitost dostala Uhlová grant. Jak také jinak, že?

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…