Josef Reiman: Hejbejte se škatulata

02.01.2012 17:05

Současné politické dění v naší vlasti mi poskytuje tolik „vděčných témat“, že často váhám, na co zaměřit pozornost. Rád bych v novém roce poukázal na kladné symptomy, které život naší společnosti provázejí. Ale...

Josef Reiman: Hejbejte se škatulata
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

...všimněme si usměrňování toku informací od naší legislativy směrem k veřejným mediím. Zatímco již několik týdnů dostáváme téměř zevrubné informace z ministerstva, které vede nedostudovaný bohoslovec a vězeňský psycholog, který hledá svou cestu orientace v obecném i vysokoškolském vzdělání  cestou selekce svých úředníků, zapomínaje přitom na nutnost podkladů pro čerpání evropské dotace, nemáme téměř žádné informace, krom apelací čerstvé místopředesdkyně vlády o miliardách ukradených našimi fiškusy z MUS do Švýcarska.

Polemika není v tom, kdo je vinen, ale kde je mezi ministerstvy chyba, když po tři léta nereagovala na výzvy švýcarského soudu. Vina se u nás nenosí, natož potom trest. Vše vypadá, že jeden ministr odejde a prachy budou stejně v prachu. Zatímco finance ze Švýcarska se v důsledku emocí budou muset získat, ať to stojí co to stojí ve zbytečném civilněprávním řízení. A to jen proto, že naši představitelé se nedokázali dohodnout na tom, kdo za to může a kdo má tedy intervenovat.

Nebo snad opravdu existuje důvod k tvrzení, že vlastně nevíme jestli nám nějaké peníze chybí, a tím pádem jestli je vůbec někdo ukradl? Čí jsou asi švýcarská zablokovaná konta? Hned na začátku roku nám ministerstva připravila další překvapení přesuny náměstků mezi ministerstvy spravedlnosti a zdravotnictví, respektive mezi ministerstvem pana Hegera a IPVZ. Ke změně náměstků nedochází zřejmě podle odbornosti, težko sublimovat problematiku spravedlnosti a zdravotnictví. Zřejmě dochází ke změně podle toho, kdo má blíž kam do práce. Pravda z Vyšehradské na Palackého náměstí to není zase tak daleko a třeba zase bývalý pan náměstek to má blíže do IPVZ, tak dostal zajímavou trafiku. Pánové tím ušetří na PHM služebních vozů. Jestliže ale oba plnili bezchybně svou práci v daných resortech, tak proč měnit?

Pánové a teď pozor, nebo je to  opravdu jedno a jedná se jen o politcké rozhodnutí? Mám jistou obavu, že pokud tomu tak je, můžeme očekávat, že všechny případné neúspěchy a komplikace se přičtou na vrub evropské krize a neúspěšné experimenty budou pokračovat až do doby, kdy už v této republice nezbude vůbec nic.

Potom tuto rozkradenou a asociální republiku současná vládní koalice předá ve volbách dalšímu, řečeno slovy pana Zemana “sebevrahovi“, který místo rozvoje a rozkvětu bude muset zmanipulovat její obyvatele k dalšímu utahování opasků, zatímco napasení břichopásci budou třeba nakupovat v tolik pošklebované cizině, nebo se v krajní situaci odstěhují do svých sídel nejlépe za mořem. Tam nebude pláč okradených a zrazených slyšet. A zatím si pan prezident s panem předesdou vlády pochutnávají na zvěřině na smetaně. Ostatně my také zatím máme co jíst.          

Josef Reiman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.