Josef Reiman: I pro politiky platí mlčeti zlato tam, kde nevědí o čem mluví

09.06.2013 9:04

Dnes jsem sledoval tiskovku ústředního krizového štábu ČR a věřte, že jsem si připadal jako na návštěvě divadla Špejbla a Hurvínka,e jen s tím rozdílem, že tyhle loutky ústy svých loutkoherců vědí o čem mluví.

Josef Reiman: I pro politiky platí mlčeti zlato tam, kde nevědí o čem mluví
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Soubor přísedících politiků, především politiků ODS, skutečně dokázal, že tam, kde nevím co říci je lépe mlčet.
Sprška floskulí a obecných“moudrostí“ byla nic neříkající a nepomohla ani neublížila. Tato záplava prázdných slov však byla zbytečná.
 
Horší však bylo, když přítomní „odborníci“ odpovídali na dotazy novinářů a nabádali je k jednotě názoru. Copak pánové vládnoucí této zemi se nemohli dotázat třeba  starých Pražáků, co znamená termín „Záplavová vlna“? Přece každý podnik měl zpracované plány pro případ, že by došlo třeba bombardováním Slapské přehrady silami NATO k jejímu protržení a k záplavě Prahy? Nebo se snad výměnou spojenců změnila charakteristika toku Vltavy. Nevím, jak se v průběhu let změnilo strategické využívání toků České republiky, ale vltavská kaskáda měla  sloužit především korekci průtoků s ohledem na nebezpečí záplav. Její energetický význam byl tehdy zanedbatelný. V tomto ohledu byly výjevy pana ministra zemědělství přímo obludně nesmyslné. Ocenil jsem, jak takticky mlčeli pánové ministři vnitra a stavebnictví. Víme, že vládu a její orgány tvoří především „naplaveniny“, které se přišly do Prahy proslavit. Jenže proč nám potom občané ze zbytku republiky nadávají za rozhodnutí těch, kteří do Prahy přišli právě od nich. Prostě jsem přesvědčen o tom, že mluvit by měli především odborníci a ne politici, kteří chtějí získat body za matematické výpočty zahraničních kapacit, vymýšlejí grafy, další dokumenty, pokyny, směrnice, brožurky, jednoduché dotazníčky a další „důležité věci, které těm zatopeným jistě pomohou“. 
 
Josef Reiman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Reiman

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…