Karel Januška: Únorové vítězství

22.02.2020 21:17

V tomto měsíci můžeme znovu slavit Únorové vítězství. Nejenom pracujícího lidu, ale také vítězství "občanů s právnickým vzděláním". Nespravedlnost soudů je krytá činností obou komor Parlamentu.

Karel Januška: Únorové vítězství
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Česká televize nás nadále bude školit, jak je třeba chápat pravdu. Pan Václav Moravec může opět uspořádat "vědeckou" diskuzi s předsedou Ústavního soudu Rychetským. To co nám sdělí může být pravda. Ale podstatné je to, co občanům zamlčují.

Princip spravedlivého rozhodování soudců je stár několik tisíců let. Za Rakousko-Uherska byl uplatňován, a na jeho základě mohla vzniknout ČSR. Bez Ústavního soudu existuje spravedlivé rozhodování v Británii. Pouze si pamatují rozhodnutí všech sporů, které byly v předcházející historii. Král či královna nyní akceptuje vůli lidu, nikoliv svou minulou královskou pravomoc.

Soudů a soudců máme nadbytek. Současný výklad zákona zřejmě umožňuje, aby občan přichycený při trestném činu vykonával léta svou praxi, aniž by byl potrestán.

Pak máme také několik desítek občanů, které soud „pravomocně“ zbavil jejich majetku. Nyní soud požaduje, aby se vystěhovali ze svých domovů, které si postavili v dobré víře ve spravedlnost.

Máme premiéra, kterého odsuzují jiné politické strany (prostřednictvím svých poslanců), protože se domnívají, že poslanci mohou vykonávat i moc soudní. Poslanci sami sebe pasovali do role soudců. Senátorům to nepřekáží, a zjevnou pravdu buď nevidí, nebo jim stav vyhovuje. Na jejich příjmy to vliv nemá. Jak dopadají preference politických stran nic politikům neříká.

Máme Ústavní soud, který pohrdá základními občanskými právy, a dovoluje pouze „občanům s právnickým vzděláním“, aby se k němu obraceli. ÚS nařizuje obecným soudům, aby spory rozhodovaly podle jeho „závazného právního názoru“.

Poškození z vlakových neštěstí mohou doufat, že se možná jejich potomci dočkají odškodnění.

Máme soudkyni, která je soudem trestaná za to, že striktně dodržuje znění Ústavy. Máme několik soudců, kteří byli obvinění z korupce.

Spolupracovnice Urválka sedí v komisi, která má dohlížet na "zákonnost nových předpisů" (legislativu) vlády.

Únorové vítězství levicové mafie z roku 1948 by mohli naši současní zákonodárci spokojeně oslavovat.

Ignorování spravedlnosti přináší značné hospodářské ztráty. Parlament se k oslavám únorového vítězství sice nehlásí, ale morální a hospodářské škody jeho současné politiky mu nelze nepřipsat.

V blogu Rada pro rozhlasové a televizní vysílánní (ZDE) navrhuji, jak se republika může skutečně vrátiti mezi právní státy. Úspory budou v miliardách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka