Karol Hrádela: Lidé nemají rádi, když se na jejich názory kašle

21.05.2017 12:29

Podporuji demokracii ve všech stranách. Vedení smí nerespektovat názory členské základny jen ve zcela mimořádných situacích, které je nejlepší, když nikdy nenastanou.

Karol Hrádela: Lidé nemají rádi, když se na jejich názory kašle
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Nesmí však jít o cenzuru a likvidaci nepohodlných lidí. V ČSSD jsme se bohužel v několika posledních letech s podobným vývojem setkali několikrát. Odměnu za přístup k lidem strana, která mohla být reálnou vedoucí politickou stranou, sklízí doposud při své cestě k nicotnosti. Nepřeju jí to, ale hrozí to. Lidé nemají rádi, když se na jejich názory kašle, když jsou za své názory jiní pronásledováni.

Pro mne o situaci v ČSSD nejvíce vypovídá, co se stalo při prvních senátních volbách po napadení církevních restitucí některými senátory s těmi senátory za ČSSD, kterým končilo funkční období a jakou měli naději na nové navržení ke kandidatuře za ČSSD v porovnání s těmi, co je nenapadli.... Někteří senátoři mi předem říkali, že ví, že se jim to nemusí vyplatit, ale že byli zvoleni s programem ČSSD a že církevní restituce tak, jak byly schválené, jsou svin... a že žádné svin... nebudou podporovat a to bez ohledu na následky.

Nespletli se. Měli pravdu. Nevyplatilo se jim to. Prostě pokud si chtěli zachovat "koryta" a být znovu navržení, neměli jít proti politice prosazované zakladatelem křesťansko-demokratické frakce v ČSSD a zároveň předsedou této strany. Oni se však zachovali jako čestní lidé a přestože tušili, co se jim stane, své přesvědčení a slovně proklamovanou politiku ČSSD v praxi nezradili.

Proto se ani nebudu divit, pokud Zimola, kterého neznám, ale o němž jsem v Jižních Čechách slyšel dost dobrého, nebude schválen na kandidátku ČSSD. Nežádoucí osobnosti je třeba... Já pouze s takovýmto postupem nesouhlasím a čestným lidem se snažím pomáhat, ať mají jakoukoliv politickou orientaci. Věřím, že slušní lidé se bez ohledu na své politické přesvědčení dokáží většinou dohodnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…