Kateřina Hájková: Zástupce ministerstva mimo mísu aneb jak jsme se nic nedozvěděli

03.10.2012 14:57

Studuji čtvrtý ročník Obchodní akademie v České Lípě a letos mě čeká maturita. Dne 26. 9. 2012 navštívila naši školu náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy paní Ing. Eva Bartoňová, aby nám podala vysvětlení k nadcházejícím maturitám.

Kateřina Hájková: Zástupce ministerstva mimo mísu aneb jak jsme se nic nedozvěděli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Jelikož se maturita kvapem blíží a my stále přesně nevíme, jak bude probíhat, tak jsme její návštěvu uvítali s nadějí, že nám konečně někdo kompetentní vysvětlí, co nás čeká. Ovšem paní Bartoňová nám přečetla jakési prohlášení  ministerstva, které doplnila informacemi všeobecně dostupnými na internetu.

Následně začala vyprávět své zážitky z paralympiády v Londýně. V tuto chvíli nám všem začalo docházet, že paní náměstkyně asi není v pravý čas na pravém místě. Vše vyvrcholilo při diskuzi, kterou sama podnítila. Nebyla schopná konkrétně odpovědět na otázky, které jsme několikrát opakovali a značně „zpolopatizovali“. Nakonec se musel iniciativy ujmout náš pan ředitel a alespoň část našich dotazů zodpověděl. Tak doufám, že si ministerstvo školství nebude chtít připsat kladné body za tuto vydařenou„prezentaci“. Všem letošním i budoucím maturantům přeji mnoho úspěchů, pevné nervy a variantu maturity, která by jim vyhovovala.

Kateřina Hájková 18 let
Studentka 4.C Ekonomické lyceum OA
Česká Lípa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Starostové pro Liberecký kraj

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.