Ladislav Žák: Podobenství o drzém čele…

25.07.2019 11:27

Na Vysočině došlo k devastaci Pařezného rybníka v důsledku hospodaření jakéhosi rybářství z Pohořelic.

Ladislav Žák: Podobenství o drzém čele…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Žák

Pařezný rybník je všeobecně znám jako přírodní památka a je obklíčen informačním tabulemi, které hovoří o jeho významu. Přesto došlo k něčemu, co se nedá nazvat jinak než vandalství. Určitě to nebylo omylem nebo z vlastní hlouposti, šlo nepochybně o peníze. Popis situace je zachycen na různých webech, například ZDE.

.Dovolím si toliko vypíchnout reakci šéfa nenažraných, možná někým najatých vandalů.

Ano, došlo k této situaci. Bohužel jsme v tuto chvíli neměli informaci, že pro rybník existuje nějaké omezení. Nebyl to v žádném případě záměr, ale nedopatření,“ řekl ČTK ředitel společnosti Roman Osička. „Teď si prověřujeme všechny rybníky, které máme od letošního roku v pronájmu, zda tam nejsou ještě další omezení, abychom se už do takových problémů nedostali,“ dodal ředitel rybářství.

Je to nekonečná úlisná drzost, chucpe, se kterou nám pan Osička lže do očí nebo tedy spíše to médií. Ale je to jen malé podobenství toho, co vidíme všude kolem nás. Je jedno, jestli jde o přírodu, malou nebo velkou politiku, ekonomiku nebo kulturu. Drzé čelo se u nás prostě vyplácí. Rybník se stane produkčním nebo alespoň méně chráněným, někomu se vyjde vstříc a spraví to nějaká ta pokutička, která se lehce zaplatí.

Kdyby bylo po mém, nechal bych drzého pana Osičku a jeho vandaly všechno obnovit a dělali by to dlouho, než by se škody, které napáchali, alespoň trochu zahladily. Třeba by přitom vzpomněli a kápli božskou na téma qui bono… A nejen pana Osičku, drzých čel je kolem nás více než ošklivých psů na jarmarku. Zdá se, že jich je až příliš mnoho…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…