Luboš Olejár: Povinnost hradit obyčejné plomby je nestydatá hanba

17.02.2013 18:50

Prohlášení Svazu pacientů ČR.

Luboš Olejár: Povinnost hradit obyčejné plomby je nestydatá hanba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Olejár

Ošetření zubů je zdravotní péče, která má být podle Ústavy ČR, jako každá jiná, hrazena z veřejného zdravotního pojištění, jehož podmínky stanoví zákon. Podmínkami se samozřejmě rozumí placení pojistného a je lež tvrdit, že rozsah hrazené péče se může podle chuti ministerstva a nenažranosti stomatologické komory libovolně omezit, tentokrát již na nulu. Stejně tak by se mohlo přestat s hrazením úrazů – každý si má dát pozor, chorob kuřáků a pijáků, všech, co se nachladili, nakazili, ztloustli, moc pracovali a ošetřit by se nemuseli ani ti, kterým hnula mozkem nebo srdcem naše vláda, měli bez rozčilení držet hubu a krok.

Stomatologové vědí, že občané kažení zubů nezabrání, již proto, že účinná pasta stojí 80 korun, a ani by to nechtěli, jen chtějí více vybrat a to bez regulace a bez nutnosti všechno zdanit. Za co měli 400 Kč z pojištění, teď chtějí 500 až 1500 Kč placených hotově a bez solidarity, takže chudí budou bezzubí.

Stomatologové rozvíjeli svá privilegia již od začátků veřejného zdravotního pojištění v devadesátých letech. Od začátku byli nejlépe odměňovanými lékaři, ale na daních odváděli méně a méně. Stále více zákroků bylo vylučováno z hrazení, ústava neústava a teď ta sprosťárna má dosáhnout vrcholu.

Občané, zastavme likvidaci solidarity ve stomatologii!

Grémium Svazu pacientů ČR
Luboš Olejár,  v.r.
prezident Svazu pacientů ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…