Martin Komárek: Vše, co musíte vědět o obviněném premiérovi

16.02.2018 12:04

Nevím, proč bych se měl zabývat tím, zda byl někdo veden v nějakém seznamu.

Martin Komárek: Vše, co musíte vědět o obviněném premiérovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Je mnoho seznamů a na ty, kdo seznamy vedou, jsou vedeny další seznamy. Ty přirozeně sestavují ti, kteří jsou vedeni. Nikdo neví, kdo je veden a kdo je vedoucí.

Nemohu se zabývat, tím, zda byl někdo udavač a donašeč. Pokud na něj nežalují oběti, kterým zničil život, je to mezi ním a Bohem.

Nemá smysl, abych soudil, zda někdo spáchal podvod nebo ne, ba ani tehdy pokud by nakrásně okradl mě. Je čistě a jen věcí soudu, aby rozhodl, zda je ten člověk podvodník či nikoli. A jistě-po čase se může ukázat, že soud byl vedle.

Jedinou otázkou tedy zůstává, zda má být člověk obviněný z podvodu a udavačství premiérem. (Nyní neřešme morálně kýčařské žvásty). Otázkou je, zda takový člověk nebude v úřadě oslaben, nebude zahlcen svou osobní agendou? Zda nebude příliš snadným terčem pro soupeře? Jestli prostě bude moci pracovat.

Vzpomeňme, že druhé období jednoho z úspěšných amerických prezidentů pohltil jeho zálet se smyslnou stážistkou.

Patrně by rozumní lidé otázku, zda má být premiérem dvakrát obviněný člověk, řešili snáze nebýt událostí posledních let. V nich se naši politici ve jménu morálky a beztrestně dopustili všech možných zhůvěřilostí a chlípností, jaké si lze představit. A vyšetřovatelé i soudci za tu dobu spáchali všechny myslitelné omyly, průtahy a přemety.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…