Milan Knížák: Holešovská výzva aneb Jakešovo zmrtvýchvstání

20.03.2012 11:50

Páteční Hyde park, i když vypadal jako z mrtvýchvstání Felixe Holzmanna, byl vlastně velmi smutný. Pan Slávek Popelka, který patří k iniciátorům tzv. Holešovské výzvy ukázal, jak primitivní, omezená a nevzdělaná je tato údajná revolta.

Milan Knížák: Holešovská výzva aneb Jakešovo zmrtvýchvstání
Foto: Kateřina Bouda Kašparová
Popisek: Milan Knížák

Bylo mi stydno, že něco takového u nás vůbec může vzniknout. Mám úctu ke vzpourám pokud za nimi stojí ušlechtilost a rozum, ale pan Popelka buď patří mezi tu nejubožejší duchovní lůzu nebo je mentálně retardovaný, poněvadž jeho projev svědčí o neschopnosti myšlení. Nejvíce ze všeho to připomíná „slavný“ Jakešův projev, který v nahrávkách dodnes koluje jako odstrašující příklad primitivnosti protagonistů totalitního režimu. Pan Popelka patrně nikde ve světě nebyl a o nic se nezajímá, poněvadž by nemohl hovořit o naší tragické životní úrovni a o strádání, když větší část zeměkoule obývají lidé, kteří jsou na tom podstatně hůře než ti nejubožejší u nás. Nemohu pochopit, že někdo může takovým lidem jako je Slávek Popelka popřát sluchu. Vadí mně i jeho nestoudné urážení představitelů naši země po r. 1989. Mám kritické výhrady vůči některým politikům a dávám to najevo jak ve volbách, tak i v běžném občanském životě - to jsou prostředky demokracie. Představa, že všichni budou svrženi, bude jim zabaven majetek a rozhodne lid, tedy domovní důvěrníci a pomocníci VB tak, jako tomu už jednou v naši zemi bylo, mě děsí. Naši zemi rozkradli a zplundrovali komunisté! Popravili a pozavírali spousty lidí, mnohým zničili osobní životy i kariéry a dali průchod plebejství, které povýšili na kvalitu. Slávek Popelka volá po něčem takovém. Je to demonstrace primitivnosti, ubohosti, agresivity a čouhá  z ní nezřízená touha po moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…