Milena Míčová: Parlamentní strany by měly být ve střehu

08.01.2024 9:32 | Glosa

Domnívám se, že parlamentní strany by měly být ve střehu, když se řekne „korespondenční volby“.

Milena Míčová: Parlamentní strany by měly být ve střehu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Na první pohled by se parlamentním stranám mohlo zdát, že je pro ně výhodné připočítat si hlasy ze zahraničí. 600 tisíc hlasů! „Pánové, kdo z vás to má?“, řekl by asi pan Paroubek. Jde však právě o to, KDO to bude mít.

Co když si zahraničí bude přát změnu? Vládní pětikoalice má velmi nízkou podporu obyvatelstva. A opoziční ANO si zase pošramotilo svoji reputaci nátlakem na obyvatelstvo v době covidové. Mnozí si stále pamatují lockdowny, nucení k testování a nucení do očkování. Co když se vynoří při dalších volbách nějaká zcela nová strana, třeba s názvem „Mladé progresivní Česko“. Tvářemi budou mladí lidé v bílých límečcích, s perfektním střihem vlasů a upravenými plnovousy. Moderně střižená saka doplní i mladé ženy se zářivými úsměvy a krátkými sukněmi. Na billboardech se mohou zaskvět hesla, která osloví a nadchnou mladé voliče. Slogany typu Mladí si chtějí rozhodovat o své budoucnosti! nebo Kreativní řešení proti starým normám! ozdobí naši 30-letou zemi. Masmédia vynesou mladou nadějnou stranu na výsluní a influenceři přitáhnou mladé lidi k volbám. Vždyť jde o jejich budoucnost!

K nemalému překvapení současných parlamentních stran pětikoalice, ale i parlamentní opozice, mohou korespondenční volební lístky ze zahraničí dodat do volebních místností takové hlasy, které jim ponechají jen pár opozičních křesel, nebo také žádné.

Mgr. Milena Míčová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…