Miloš Kaláb: Čeští vojáci nejsou v Afghánistánu v dobré společnosti

08.08.2018 14:10

Souhlasím s těmi, kteří hledí na naše vojáky v Afghánistánu jako na okupanty, bez ohledu na jejich „vznešené poslání přinést Afganistanu demokracii a mír“, jak to nazývají někteří politici.

Miloš Kaláb: Čeští vojáci nejsou v Afghánistánu v dobré společnosti
Foto: AČR
Popisek: Vojenská vozidla v Afghánistánu

Kupodivu totiž nejsou čeští vojáci v té zemi v žádné dobré společnosti, jak byste se dočetli na prvních dvou stránkách přílohy. Kanaďani, Američani, Australani i Novozélanďani tam páchají válečné zločiny.

Další dvě stránky jsou o nejnovějším incidentu mezi Kanadou a Saúdskou Arábií. Přestože Saúdská Arábie hodlala od Kanady koupit více než 900 lehkých vojenských vozidel za 15 miliard dolarů (!), Kanada si svého váženého zákazníka nevážila a požádala, aby S.A. propustila vězněné aktivisty, z nichž byl jeden odsouzen k 1000 (jednomu tisíci!) šlehů a 10 rokům vězení za urážku islámu.

S.A. odpověď byla tvrdá, jak se dočtete. Kanadský vyslanec pan D. Horak (!) byl okamžitě vypovězen, všichni s.a. vysokoškolští studenti byli z Kanady staženi, k S.A. se přidávají některé arabské státy a hrozí opravdu velká roztržka. Ostatně se toho v příloze dočtete víc.

Všimněte si také, prosím, narážky na poslední stránce na to, že by Kanadu mohlo postihnout to, co se vyjadřuje datem 9/11 - a to je opravdu na pováženou. Z toho je vidět, co doutná pod povrchem a co politicky korektní politici nevidí a vidět nechtějí.

Informace, zveřejněné v Afgan-SArabie:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…