Miloš Rejmont: Udavačství znovu ožilo

10.12.2016 20:09

Myslel jsem si, že udavačství je jen za fašistů a komunistů. Po 17. listopadu 1989 jsem se zaradoval, že mu je definitivně odzvoněno. Spletl jsem se.

Miloš Rejmont: Udavačství znovu ožilo
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloš Rejmont

Ve druhé polovině devadesátých let minulého století byl můj kamarád a fotbalový spoluhráč Jarda Veselý agresivně vyslýchán estébáky na podkladě udání pro pomluvu vedoucí role KSČ.

Myslel jsem si, že udavačství je jen za fašistů a komunistů. Po 17. listopadu 1989 jsem se zaradoval, že mu je definitivně odzvoněno. Spletl jsem se. Tato vláda tvořená ČSSD, ANO a KDU-ČSL v čele s ministrem financí Andrejem Babišem spustila vedle EET "úžasný" doplňkový web Finanční správy ČR. Místo, kde se bude udávat, žalovat, práskat. Na každého, kdo vám nedal účtenku. Bál jsem se, že odstraní zábrany nemorálních jedinců. Závist, zloba, msta i konkurenční boj budou hlavními motivy udávání. Bude mít zelenou.

Nemýlil jsem se. Restauratéři a hoteliéři odeslali do systému EET do 7. 12. 2016 (19:00 hodin), tedy za skoro celý první týden fungování evidence tržeb, zhruba 18,1 miliónů účtenek. Zároveň Finanční správa ČR za tu dobu eviduje už 706 oznámení o nevydání účtenky...

MUDR. MILOŠ REJMONT, LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU A PODPOROVATEL TOP 09

Zdroj: top09.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.