Miroslav Kulhavý: Česko s Lipavským směřuje kosmickou rychlostí do prodloužených zad EU

18.12.2021 9:32 | Komentář

Třeba se ještě něco neočekávaného přihodí, třeba vyšší moc rozhodne o změně, třeba se zítra EU rozpadne, ale stávající obsazení ministra zahraničí panem Lipavským je skoro stejná katastrofa, jako by byl výbuch spící sopky v Českém středohoří.

Miroslav Kulhavý: Česko s Lipavským směřuje kosmickou rychlostí do prodloužených zad EU
Foto: Hana Brožková
Popisek: Kandidát na ministra zahraničí Jan Lipavský

Umocněním této probruselské (není to stejné s názvem proevropské) vlády je parlament s většinovým ražením západního neomarxismu líznutého Green Dealem a s hezkou tvářičkou v čele, která promptně jako první krok vyvěsila modrou vlajku; tedy aby bylo jasno!

A nebude to jen pan Lipavský, ale celá nová vláda, která bude přijímat všechny nesmysly a potlačování národních zájmů z Bruselu. Ale pojďme se podívat trochu blíže, co nová tvář bude prosazovat na Min. zahraničí.

Jedním z čerstvých „bonbónků“ je souhlas s něm. ministrem vnitra Horstem Seehoferem, který hodil do placu provokaci v podobě návrhu, aby se pravidelný sjezd sudetoněmeckého uskupení konal v ČR!

Podprahovou nevoli si Lipavský u Zemana vysloužil kritikou Zemanova výroku, kterým žádá odvolání uznání Kosova, neb, dle jeho slov, jsou v čele pseudostátu váleční zločinci - viz. obvinění z válečných zločinů býv. velitele t.z. povstalecké armády Hashima Thaci, který se stal - po „humanitárním bombardování“ - prezidentem státu – nestátu. Nutno dodat, že Zeman má asi smůlu, neb americká voj. základna v Kosovu je dosti hluboký příkop, který je nutno překonat, aby Zemanovo přání došlo uskutečnění.

Při střetech Izraelců s t.z. Palestinci se J.L. hlásí k postoji EU, který je propalestinský a skrytě protiizraelský.

Kritizoval Polsko pro zpochybnění nadřazenosti evropského práva nad polským. Tuto nadřazenost považuje za základ fungování EU. Vnucuje se otázka: jak blízko má v mysli ustanovení federativní Evropy?! Potlačení suverenity národních států je jasně i proti zájmům ČR.

V PS prosazoval vyřazení Ruska a Číny z tendru na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany. Schválením tohoto tendenčního kroku PS je zřejmé, že není sám v prosazování tohoto omezení. Zde bych přidal své osobní stanovisko. Ve stávajících jaderných elektrárnách využíváme ruskou technologii na ruských zařízeních. Je už také zkušenost se zapojením českého průmyslu do výroby potřebných komponentů. Využít jiného dodavatele je riskantní krok a samozřejmě je nutno přihlížet také k ceně za vyhotovení. Zastánci vyřazení Ruska argumentují možností, že by nás mohlo Rusko vydírat s poukazem na chod elektráren.

Nejsem odborník na jaderky, ale selský mozek dává, že zařízení nám neodvezou, hodně si toho umíme vyrobit sami (při přidělení Rusku si výrobu určitých komponentů nacvičíme), ale to nejdůležitější: předzásobení jaderným palivem je pětileté! Za tu dobu se dá vyřešit mnoho. Poukazuje-li někdo na vyhlášené sankce EU, je nutno žít v reálu a podívat se na obchodní výměnu západních států s Ruskem, zvláště na lídra EU Německa.

S potěšením lze uvítat to, co se Babišovi na závěr podařilo prosadit na Evropské radě; tedy to, že energii z jaderných elektráren a z plynu lze považovat za „zelenou“ a tak nebudou vůči nim uplatňována žádná omezení. Ale to jsem už daleko od tématu.

Vrátím-li se k titulku, není zatím zřejmé, jak dalece bude nová vláda Bruselu přikyvovat. Pokud se najde více Lipanských, tak v tom evropském análu budeme hodně hluboko. Pokud bychom měli přijít o podstatné pilíře národní identity, třeba „naředěním“ populace příchozími z Afriky, Blízkého i Dálného východu, Afghánistánu apod.,doufám, že se najde dost pravých vlastenců, kteří ten vládní slepenec zastaví, třeba i gen. stávkou, pokud budou odmítnuty mimořádné volby.

Mám-li si tak trochu zavěštit, myslím si, že vláda v tomto složení nedovládne; dovládne-li v přiděleném čase vůbec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…