Miroslav Macek: Další velký krok k přepsání výsledků 2. světové války ve prospěch Německa

24.05.2018 11:49

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Další velký krok k přepsání výsledků 2. světové války ve prospěch Německa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

V právním řádu České republiky jsou stovky nepotřebných zákonů a byrokracie je přebujelá. Občanští demokraté (ODS) proto chtějí proti zbytnělým regulacím bojovat a zahájit „Velký právní úklid“. Na úvod poslanci Petr Fiala, Marek Benda a Zbyněk Stanjura navrhují Poslanecké sněmovně zrušení z 63 norem z období první republiky, které v našem právním řádu zůstaly.
Tolik zpráva. Nemohu se zbavit dojmu, že by se na to mělo jít z druhého konce, tedy od těch nejnovějších nesmyslů, které byrokraticky zatěžují občany mnohem víc.
Druhé nebezpečí vidím v tom, že je to předstupeň ke zrušení Benešových dekretů a tedy další velký krok k přepsání výsledků 2. světové války ve prospěch Německa…

***

Kvůli citátu z knihy Osudy dobrého vojáka Švejka se stal brněnský festival Re:publika terčem trestního oznámení. Oznamovateli se nelíbí citát „Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande“, v překladu Češi jsou banda simulantů, a argumentuje paragrafem trestního zákoníku o hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob.
Tolik další zpráva. Není se ovšem co divit, když jsme se nechali vmanévrovat hyperkorektními blbci do současné situace. Z právního hlediska rozdíl mezi větou „Češi jsou banda simulantů“ nebo větou „Cikáni jsou banda zlodějů“ není…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…