Miroslav Macek: EU je taková, jakou si ji přeje mít Německo a Francie

20.05.2020 9:00

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: EU je taková, jakou si ji přeje mít Německo a Francie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Evropa tuto krizi překoná pouze jednotně, prohlásili Merkelová a Macron, aniž by se kohokoliv z ostatních států EU na cokoliv ptali.

Jak typické! Na prvopočátku našeho vstupu do EU (byl jsem proti) jsem napsal: EU bude taková, jakou si ji přeje mít Německo a Francie nebo nebude vůbec.

 

Čtenář glos P. K. mi napsal:

Zasílám Vám své zjištění týkající se účinku pandemie na populaci v České republice. Podle něj to vypadá, že pandemie u nás život prodlužuje.

Již před dvěma měsíci jsem vnímal jako sporné, zda má COVID19 nějaké měřitelné účinky na úmrtnost - a s tím těsně související průměrný věk zemřelých. A nakolik jsme byli v tom směru vystaveni iracionálnímu "kobercovému bombardování" příslušnou agendou z mnoha médií.

Nahlédl jsem do aktuální oficiální koronavirové statistiky (viz). Z příslušné excelovské tabulky lze snadno zjistit, že průměrný věk mužů zemřelých "v souvislosti s COVIDem" je 76,1 roků, průměrný věk žen zemřelých "v souvislosti s COVIDem" je 81,4 roků

Při srovnání s průměrným věkem při úmrtí (viz). 72,8 let u mužů a 79,7 let u žen (data za první tři čtvrtletí roku 2019) je vidět, že nastane-li úmrtí "v souvislosti s koronavirem", tak u mužů je délka života o více než 3 roky větší a u žen téměř o 2 roky větší než činí průměrný věk v České republice zemřelých osob.

Což vyvolává pochybnosti o tom, nakolik jde o zákeřnou chorobu, epidemii či pandemii.

Přitom na počátku nouzového stavu (za březen) byl průměrný věk zemřelých vyšší než později, tedy důvody pro vyhlašování mimořádných opatření byly objektivně menší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.