Miroslav Macek: Ekonomie není fyzika, ta měří to, co je, ekonomie to, o čem prohlásíme, že je

26.03.2015 13:09

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Ekonomie není fyzika, ta měří to, co je, ekonomie to, o čem prohlásíme, že je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ekonomie není fyzika: fyzika měří to, co je, kdežto ekonomie to, o čem prohlásíme, že je.

Zpráva:

Někdejší radní Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), kterou v roce 2003 odvolal premiér Vladimír Špidla (ČSSD), se pravděpodobně dočkají výplaty ušlých mezd. Rozhodl o tom dnes Obvodní soud pro Prahu 1. Šestice radních by si tak měla přijít na patnáct milionů korun. Dalších deset milionů korun činí úroky a soudní výlohy se blíží ke dvěma milionům.

Dodávám:

Doufám jen, že to namísto bohatého budižkničemu Špidly nezaplatíme zase my!

Zpráva:

Policie vtrhla ve středu dopoledne na vládní jednání v Kyjevě a odvedla dva úředníky obviněné z korupce. Ministr vnitra poté uvedl, že se jednalo o ředitele Státního úřadu pro mimořádné situace Serhije Bočkovského a jeho zástupce Vasyla Stojetského .

Dramatickou akci využil premiér Arsenij Jaceňuk pro svou protikorupční kampaň. „Když je naše země ve válce a počítáme každý drobák, tak oni okrádali lidi a stát.

Toto se stane každému, kdo poruší právo a bude se pošklebovat ukrajinskému státu,“ řekl po zatčení mužů agentuře Reuters.

Dodávám:

Je nezbytně nutno přesvědčit západoevropské daňové poplatníky, že jejich miliardy, které nedobrovolně odevzdají na Ukrajinu, ihned neskončí na kontech politiků.

Jen nesmí dojít na Jaceňukova slova, že to se stane každému, kdo poruší právo, to by záhy nebylo komu ty peníze posílat…a je samozřejmě jen náhoda, žeSerhij Bočkovskyj měl v loni pod svým velením záchranné práce v místech dopadu sestřeleného malajsijského letounu…

Čtenář glos V. M. mi napsal:

O havarovaném německém letadle nás média informují opravdu zevrubně. Dnes ráno jsem na Radiožurnálu slyšel reportáž z jednoho malého německého města, protože na palubě bylo 16 studentů místní střední školy a jejich 2 učitelé. Reportér našeho veřejnoprávního rozhlasu se tam vydal, aby mohl živě do vysílání oznámit, že obyvatelé města jsou „stále ještě šokováni“ (jaký to div, když se tragédie stala včera) a že žáci přicházejí ke škole s květinami a zapalují svíčky. Jsem rád, že svými 45 Kč přispívám každý měsíc na tak závažné zpravodajství.

Podle posledního průzkumu je třetím nejméně oblíbeným předmětem na základní škole tělocvik. Časy se holt mění…samozřejmě k lepšímu, že ano?

A jeden nekorektní na závěr:

Potká paní Johnsonová paní Smithovou a ptá se, jak se má.
„Oh, děkuji, velice dobře!“
„A co děti?“
„Kluci jsou v pohodě. Nejstarší Jack dělá poradce na Ukrajině, Willy je v Iráku, Raul slouží na lodi u Gibraltaru, John je v sudánském Darfouru a nejmladší Ron je teď v Afganistánu.“
„A co manžel?“
„Ten je zrovna v Evropě na přednáškovém turné o rozpínavosti Putinova režimu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: viditelny-macek.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.