Miroslav Macek: Fialový bruselský vlezdo... dosáhl další mety

08.06.2022 12:41 | Glosa

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Fialový bruselský vlezdo... dosáhl další mety
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Některé členské země Evropské unie, a to Polsko, Bulharsko, Chorvatsko, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko, si stěžují na příliš velké množství objednaných vakcín proti covidu a požaduje změnu smluv. Česko jich má na skladě ještě přes sedm milionů a další na cestě, zvolilo však jinou strategii.
Mluvčí Ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob prohlásil, že Česko chce tuto záležitost vzít do vlastních rukou a využít k tomu české předsednictví EU, které začíná v červenci.
„Česká republika jako země, která za 24 dní převezme předsednictví EU, musí z principu zůstat neutrální. Jako stát se tak již řadu měsíců nepřipojuje k výzvám, které státy Komisi adresují. Pokud jde konkrétně o problematiku smluv na nákup očkovacích látek proti covidu-19, Česká republika samozřejmě souhlasí s tím, že je třeba se tématu věnovat. EU však musí postupovat jako celek a výzvy, které reflektují pouze část pozic členských států, změnu nepřinesou.“ dodal.
Já dodávám, že fialový bruselský vlezdoprdelismus dosáhl další mety.

***

„Spolu zastavíme hrozivé zadlužování České republiky, a to bez zvyšování daní! Ještě pořád stačí, když stát přestane vyhazovat naše peníze z okna, máme totiž poslední šanci nenechat našim dětem a našim vnukům dluhy,“ sliboval v loňském září před volbami současný premiér Fiala.
Doufám, že ti, co ho volili, jeho současné „šetření“ nadále oceňují.

***

Titulek:
Jourová: Přemlouvají mě, ať kandiduji na Hrad. Před spaním jsem na to myslela.
Dodávám:
Hlavně na to před spaním nemyslete vy, nebo se kvůli hrůzopstrašným snům moc nevyspíte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…