Miroslav Macek: Jako u blbejch

09.01.2015 13:19

Páteční glosy 9. 01. 2015 Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Jako u blbejch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jako u blbejch, jako u blbejch:

Dvaatřicetiletý Chérif Kouachi byl tajným službám dobře známý. Podle agentury Reuters byl v roce 2005 součástí islamistické buňky, která v mešitě na východě Paříže verbovala francouzské muslimy, aby šli bojovat do Iráku proti americkým vojákům. Policie Kouachiho tehdy zatkla, než sám stihl do Iráku odjet. Rozsudek si vyslechl v roce 2008. Nakonec však výcvik v Sýrii a Iráku absolvoval a poté se vrátil do Francie…

Ve Francii panuje jednota, hlásají všichni zpravodajové. Lze jim věřit - do okamžiku, kdy začne debata, jak dál s islamisty a imigrační politikou. Pak opět pseudohumanisté začnou vše mediálně válcovat.

V Česku se přemnožila divoká prasata, byl povolen odstřel cca 300.000 kusů. Důvodem přemnožení je jejich přizpůsobivost a hlavně neexistence přirozených nepřátel.

Přírodní zákony holt fungují…

Během včerejšího mnohahodinového komentování vražedného útoku v Paříži, se párkrát mihla na obrazovce v crowlu zpráva, že pumový útok v Jemenu si vyžádal kolem 35 mrtvých. A pak někomu vykládejte, že lidé jsou si rovni!

Vila kancléře Mynáře přestává být zajímavá: vlastní totiž i čtyřpatrový dům na Jánském vršku, který koupil za 12 milionů korun. Jeho tržní hodnota je přitom odhadována na 70 milionů. Nejprve koupil v roce 2003 jeho polovinu a o pár let později druhou, a to od radnice Prahy 1. Bude zajímavé sledovat, čí podpisy na té smlouvě tehdy byly.

Lenka Zlámalová na echo24.cz:

V roce 2013 byla ekonomika v recesi a za celý rok se propadla o 0,7 procenta. Rozpočet skončil se schodkem 81,26 miliardy korun. Loni při předpokládaném růstu 2,4 procenta je schodek 77,78 miliardy. Jedno procento růstu HDP vylepšuje na vyšších příjmech (vyšší výběr daní) i nižších výdajích (nižší podpory v nezaměstnanosti a sociální dávky) hospodaření zhruba o 13 miliard korun. Tento výpočet není náhodný. Celkové HDP země je kolem 4 bilionů korun. Přes státní rozpočet se přerozděluje 1,2 bilionu korun, necelá jedna třetina. Jen ekonomický růst tedy přinesl oproti předchozímu roku 40,3 miliardy korun navíc. Schodek je ale nižší jen o 3,48 miliardy korun. Troufne si někdo říct, že je to zlepšení hospodaření státu?

Pak tady máme oblíbenou kapitolu lepšího výběru daní, obzvláště DPH. V roce 2013 se vybralo 219 miliard korun, loni 230 miliard. To je růst o 4,7 procenta. Spotřeba, z níž se tato daň platí, ale rostla o více než šest procent (pokud se tedy v posledních dvou měsících dramaticky nezhoršila, poslední zveřejněná data jsou za říjen, kdy rostla o 7,5 procenta). Výběr DPH se tedy logicky nezlepšil, ale zhoršil.

Čtenář glos V. Č. mi napsal.

V souvislosti s teroristickým útokem v redakci časopisu Charlie Hebdo bych chtěl upozornit na jednu skutečnost, která v českých médiích nezazněla. Zavražděný šéfredaktor Stéphane Charbonnier byl dlouholetým podporovatelem Francouzské komunistické strany, ve volbách v letech 2009-10 pak aktivně vystupoval ve prospěch zelenokomunistické Lidové fronty. Jeho družka Jeannete Bougrab byla před několika lety předsedkyní Antidiskriminační komise (Zdroj: Wikipedia - německá a anglická verze).

Obávám se, že evropská levicová mediálněkulturní fronta se postavila proti tomuto teroru jen proto, že byl zavražděn jejich "soukmenovec". Charbonnier se z titulu svého ultralevičáckého přesvědčení stavěl proti všem náboženstvím, proti islámu stejně jako proti křesťanství Ostatně přízeň kulturních marxistů si získal svými útoky proti křesťanství a papeži. Pokud by obětí teroristů byla osoba pravicové orientace, média by nehnula brvou, naopak, dočkali bychom se komentářů, že si za to může sama, protože se staví proti pokroku.

Včera jsem napsal:

Hrozí zahlcení soudů žádostmi o zrušení stavebního spoření dětí, neboť podle nově platného občanského zákoníku už o výběru nemohou rozhodnout sami rodiče, ale opatrovnické soudy po dlouhém a nákladném řízení.

Hledají se všelijaká krkolomná řešení nastalé situace, ke které ovšem nemuselo vůbec dojít, kdyby se nesmyslně nedotoval jeden druh úspor z daní všech. Obávám se ovšem, že bolševikové mysli se opět nepoučí.

Erik Best k tomu dodal:

Co se týče stavebního spoření, obávám se, že tentokrát za to můžou spíš kapitalisté.

Dodávám:

I mezi kapitalisty mohou být bolševici mysli. Ovšem dodatečně si uvědomuji, že není většího požehnání, než ovládat na léta cizí peníze, aniž s nimi ten dotyčný, na rozdíl od vás, může svobodně disponovat.

Analytik Petr Robejšek na Radiožurnálu:

Přece si nikdo nemůže vážně myslet, že Řecko z těch vypůjčených 245 miliard eur někdy něco splatí?

Opsáno z facebooku:

Cenu Thálie za rok 2014 získal Martin Stropnický za roli ministra obrany...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…