Miroslav Macek: Kdo myslíte, že by se pokakal první?

02.02.2017 18:36

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Kdo myslíte, že by se pokakal první?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Kdyby Babišovi koaliční partneři měli koule, tak společně vyzvou Babiše k odchodu z vlády s tím, že pokud neodejde, odchází oni, i kdyby měly následovat předčasné volby. Krokem číslo 2 by měla být dohoda ČSSD, lidovců, ODS, Top 09 a Starostů, že po případných předčasných volbách nikdo z nich nevytvoří s ANO koalici, pokud by měl být ministrem financí Babiš či někdo jiný z hnutí ANO. Krokem číslo 3 by pak byla následná hloubková finanční kontrola Babišova podnikání.
Kdo myslíte, že by se při takovém scénáři pokakal první?

Populace Německa dosahuje rekordních čísel. Podle předběžného statistického odhadu žilo v roce 2016 v zemi 82,8 milionu lidí, což je nejvíce v historii. A to i přesto, že počet zemřelých stále převyšuje počet narozených dětí. Za rostoucími čísly je totiž migrace.
Tolik zpráva. Předpokládám, že Němce to nesmírně těší…

Trump odvolal ministryni spravedlnosti, kritizovala jeho nařízení, zní titulek iDnes.cz. Což je ovšem jen slabší třetina pravdy. Kritizovala, ignorovala a nabádala k jeho bojkotu. I takto podpásově se vyrábí „nálada“ a „postoje“…

Že se nejstudenější leden za posledních 77 let nehodí do globálního oteplování? Prosím vás! Snad byste ještě nechtěli těm chudákům vzít granty? Vždyť jde o globální poruchy klimatu, jak se tomu teď říká…

Michal Hašek:
Redaktoři ČT často a rádi nejen v Babišově kauze skloňují pojem "transparentnost". To je v pořádku, ale proč má Sněmovna při projednávání novely zákona o registru smluv na stole výjimku na nezveřejňování smluv České televize (a Českého rozhlasu) na externí výrobu a vysílání zpravodajských a publicistických pořadů?

Petr Štěpánek:
Babiš v Událostech komentářích - ze strany ČT naprosto promarněná příležitost. Přitom ten příběh je průzračně jednoduchý. Zatímco normální občané ze svých vydělaných tisíců platí daně, Babiš, toho času ministr financí, který na ostatní vymýšlí kontrolní hlášení či EET, ze svých korunových dluhopisů v celkové sumě 1,5 miliardy šikovně neplatí nic. Protizákonné to není, vychcané je to ale stejně jako dotace na Čapí hnízdo, při kterých se Babiš, druhý nejbohatší člověk v České republice, "přestrojil" za drobného podnikatele. Výnos z korunového dluhopisu na 6 % je 6 halířů. A protože je to bagatelní částka, žádná daň se neplatí. I když takových dluhopisů máte 1 500 000 000. Korunový dluhopis je totiž stejný příběh, jako když přijedete k benzínové pumpě a zeptáte se, kolik stojí kapka benzínu. "Nic," odpoví vám obsluha. "Tak mi nakapejte plnou nádrž." A takhle my si tady žijeme. S ministrem, který ostatní dusí, ale sám čerpá a nechává si nakapat.

Přijde Roubíček ke Kohnovi do krámu. Nakoupí si a platí. Kohn mu podává stvrzenku se slovy: „Roubíček, vezmou si ten papír.“ „Kohn, já ho ale nepotřebuji; já jim věřím“. „Ne, ne. Musej si to vzít. To je to Babišovo EET!“ „Kohn, nechaj si to. Já nic nechci.“ „Roubíček, ale je na to nový zákon.“ „Vzpamatujou se, Kohn. My Židi a Nový zákon…?“

Češi jsou smějící se bestie:
Začínám se těšit na březen: na berňáku ukážu pindíka a sorry jako!

Jako bychom zapomněli, že zažene-li se krysa do kouta, skáče a kouše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…