Miroslav Macek: Najde se vůbec někdy jeden jediný politik, který přizná svůj omyl?

26.02.2020 17:21

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Najde se vůbec někdy jeden jediný politik, který přizná svůj omyl?
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

„Je načase jít domů a i oni to chtějí zastavit. Bojovali už dlouho. Jsou vytrvalí, to my také, ale 19 let je dlouhá doba,“ prohlásil americký prezident Donald Trump o dohodě s Tálibánem, že se Američané stáhnou do roku a půl ze země.

Dá se předpokládat, že poté se ihned Tálibán opět ujme vlády.

Co na to naši politikové, kteří nás přesvědčovali, že se tam bojuje i za Prahu? Najde se vůbec někdy jeden jediný politik, který přizná svůj omyl?

 

Čtenář glos J. N. mi napsal:

Aktuální ekonomické údaje se zdají avizovat, že pro naši ekonomiku bude koronavir svým způsobem i korunavirem.

 

Starý španělský rytířský příběh:

Potulný rytíř narazil při svých toulkách na Smrt, která se zaklínila v hluboké strži. Rytíř se jí zeptal, jak se tam ocitla a Smrt mu řekla, že spěchala do Madridu zahubit sto tisíc lidí morem, že však ve spěchu přehlédla tu hlubokou strž. Dobrá, pravil rytíř, vysvobodím tě, ale musíš mi za to něco slíbit: zahubíš namísto sto tisíc lidí jen polovinu.

Smrt to ráda slíbila a rytíř jí tedy pomohl ze strže ven. Po čase se však dozvěděl, že v Madridu zemřelo na mor opravdu sto tisíc lidí. I vyhledal Smrt a vyčetl jí její věrolomnost. Ale já dodržela svůj slib, pravila Smrt, a opravdu jsem zahubila jen polovinu těch lidí. Ta druhá půlka zemřela strachem…

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …